15:55:59 07.12.2023
Stiri

REPORTAJ FOTO, VIDEO // La Marea Adunare Tricoloră din centrul capitalei s-a scandat „UNIRE, UNIRE!!!”

Social 29.03.2015 15:25 Vizualizări2917 Autor: Ziarul National
REPORTAJ FOTO, VIDEO // La Marea Adunare Tricoloră din centrul capitalei s-a scandat „UNIRE, UNIRE!!!”


Circa 500 de persoane s-au adunat, astăzi, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, acolo unde au participat la un miting denumit Marea Adunare Tricoloră. Fiecare participant la eveniment a fluturat câte un tricolor. În centrul capitalei au răsunat cântece patriotice, iar unioniştii au întins hore.

Manifestanții au scandat „Unire, Unire!!!”, iar vorbitorii din cadrul manifestării au declarat că șansa R. Moldova de a prospera este de a se uni cu România, exact cum s-a întâmplat acum 97 de ani.

Vorbind despre beneficiile Unirii R. Moldova cu România, reprezentanții Platformei Unioniste „Acțiunea 2012” au declarat că tinerii vor beneficia de burse mai mari, vor avea locuri de muncă, iar pensionarii vor avea parte de pensii mult mai bune decât cele pe care le încasează acum.

Printre cei veniţi la miting am întâlnit și o femeie de circa 50 de ani care convingea, în limba rusă, o altă persoană că R. Moldova nu are alte alternative decât să se unească cu România.

„Ați văzut ce se întâmplă acum în România? Vedeți ce face DNA-ul de acolo? Zilele acestea a fost arestat ministrul Finanțelor. O persoană foarte pregătită și inteligentă, dar dacă a greșit, atunci să răspundă. Asta trebuie să se întâmple și la noi. Avem nevoie de o justiție echitabilă, indiferent de cine este vorba. Dacă ne vom uni, atunci și la noi va fi regulă”, a spus femeia.Femeia îi explică acestui pensionar ce înseamnă DNA-ul

Apoi, coloana de manifestaţi a mers pe la mai multe ambasade. Yes, we can”, We have a dream” și United States of Romania” au scris participanții la eveniment pe bannerele afișate în fața ambasadei SUA din Chișinău.

De asemenea, EU integration through Reunification”, Wir sind ein Volk” și Keep calm and unite” au fost mesajele afișate în fața reprezentanței Uniunii Europene, a Germaniei și a Marii Britanii.

La sediul fiecărei ambasade a fost lăsată o scrisoare deschisă prin care s-a cerut recunoașterea dreptului populației din Republica Moldova de integrare în spațiul european prin unirea cu România.

Considerăm că este și în interesul țării dvs. ca Republica Moldova să se unească cu România în contextul în care pericolul izbucnirii unui conflict în zonă este mare, iar statul român ar putea aduce stabilitatea mult dorită la Dunăre și Nistru pentru NATO și UE”, se menționează în declarație.

Responsabilii de la Mișcarea Civică „Tinerii Moldovei”, care s-au numărat de asemenea printre organizatorii Marii Adunări Tricolore, afirmă că la o manifestare similară care va fi organizată pe 16 mai curent vor fi mult mai mulți oameni. Aceştia intenţionează să repete acţiunea şi pe 28 iunie 2015.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Scena politică a R. M...

04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md