17:30:51 30.11.2021
Stiri

REPORTAJ FOTO, VIDEO // La Marea Adunare Tricoloră din centrul capitalei s-a scandat „UNIRE, UNIRE!!!”

Social 29.03.2015 15:25 Vizualizări2681 Autor: Ziarul National
REPORTAJ FOTO, VIDEO // La Marea Adunare Tricoloră din centrul capitalei s-a scandat „UNIRE, UNIRE!!!”


Circa 500 de persoane s-au adunat, astăzi, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, acolo unde au participat la un miting denumit Marea Adunare Tricoloră. Fiecare participant la eveniment a fluturat câte un tricolor. În centrul capitalei au răsunat cântece patriotice, iar unioniştii au întins hore.

Manifestanții au scandat „Unire, Unire!!!”, iar vorbitorii din cadrul manifestării au declarat că șansa R. Moldova de a prospera este de a se uni cu România, exact cum s-a întâmplat acum 97 de ani.

Vorbind despre beneficiile Unirii R. Moldova cu România, reprezentanții Platformei Unioniste „Acțiunea 2012” au declarat că tinerii vor beneficia de burse mai mari, vor avea locuri de muncă, iar pensionarii vor avea parte de pensii mult mai bune decât cele pe care le încasează acum.

Printre cei veniţi la miting am întâlnit și o femeie de circa 50 de ani care convingea, în limba rusă, o altă persoană că R. Moldova nu are alte alternative decât să se unească cu România.

„Ați văzut ce se întâmplă acum în România? Vedeți ce face DNA-ul de acolo? Zilele acestea a fost arestat ministrul Finanțelor. O persoană foarte pregătită și inteligentă, dar dacă a greșit, atunci să răspundă. Asta trebuie să se întâmple și la noi. Avem nevoie de o justiție echitabilă, indiferent de cine este vorba. Dacă ne vom uni, atunci și la noi va fi regulă”, a spus femeia.Femeia îi explică acestui pensionar ce înseamnă DNA-ul

Apoi, coloana de manifestaţi a mers pe la mai multe ambasade. Yes, we can”, We have a dream” și United States of Romania” au scris participanții la eveniment pe bannerele afișate în fața ambasadei SUA din Chișinău.

De asemenea, EU integration through Reunification”, Wir sind ein Volk” și Keep calm and unite” au fost mesajele afișate în fața reprezentanței Uniunii Europene, a Germaniei și a Marii Britanii.

La sediul fiecărei ambasade a fost lăsată o scrisoare deschisă prin care s-a cerut recunoașterea dreptului populației din Republica Moldova de integrare în spațiul european prin unirea cu România.

Considerăm că este și în interesul țării dvs. ca Republica Moldova să se unească cu România în contextul în care pericolul izbucnirii unui conflict în zonă este mare, iar statul român ar putea aduce stabilitatea mult dorită la Dunăre și Nistru pentru NATO și UE”, se menționează în declarație.

Responsabilii de la Mișcarea Civică „Tinerii Moldovei”, care s-au numărat de asemenea printre organizatorii Marii Adunări Tricolore, afirmă că la o manifestare similară care va fi organizată pe 16 mai curent vor fi mult mai mulți oameni. Aceştia intenţionează să repete acţiunea şi pe 28 iunie 2015.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

"Marea" adunare a fost tare miticuta, zgribulita si "ploata" 29.03.2015 18:54

Sărmanii "unioniști" au ajuns de ras... cu "marile" lor adunări, menite ca in Donbas sa înlocuiască PUTEREA legala, constituțională, sa pună ei mana pe putere si sa facă cu de-a sila "unirea"... Se vede de la o posta ca li se arunca un "ciolanas" tot mai mic, iar fara "ciolan", fara bani MULTI - dulcea minciunica "patriotico_"unionista" nu se tine pe picioare. Ea nu-i Adevăr, care sa stea neclintit fara "sponsori". Cu cât minciuna e mai mare, cu cat ce-i care o promovează cer plăti mai mari, compensații pentru "daunele" ce le suporta conștiința lor violata, obrazul... Dumnezeu iubeste R.Moldova si o apară de impostorii "frați", Lupi in piele de Oaie, "trădători", "hoți" si "cerșetori" de pomana a Sfintei noastre LIBERTĂȚI. - Pofta-n cui, "rătăciților"! R.Moldova NU SE VINDE, nu se "uneste" nici cu un "frate" - UCIGAȘ al LIBERTĂȚII si INDEPENDENTEI noastre. Cei care sapa GROAPA Statului R.Moldova sa dea domnul ei cu tot cu rominica lor sa ajungă la fundul ei! Fereste-ne , doamne, de "frați" TICĂLOȘI, TRĂDĂTORI, "POFTICIOȘI" si HAPSÂNI dupa pamant, averi si munca straina, de "baciul" dâmbovițean de 656 de ani NEPRIETEN, DUSMAN al MOLDOVENILOR si a tot ce este MOLDOVENESC in lume si in istorie! De alti "frati mai mari" - ca de caini - ne vom apara si singuri. Cel maio MISEL este asa-zisul "frate" care te pandeste sa te lovească pe neașteptate din spate si azi face cârdășie cu Moscova. "Unionistii" asteapta acum sansa "unirii", OCUPAȚIEI si NIMICIRII R.Moldova in focul unui nou război cu Transnistria si Rusia. "Fratele" FEROCE, "fascist" ar chema măcar si Potopul, numai sa i se împlinească "pofta" de a pune mana pe Basarabia. "Potopul" de foc poate veni, dar nu stie nimeni încotro il va duce vântul, daca nu se va aprinde si nu va arde si casa celor NESĂȚIOȘI si NECREDINCIOȘI. Dumnezeu va pedepsi Romania...

Cetatean 29.03.2015 19:54

Ticalosilor, daca nu-s mancurti, nu le sade bine. Iata de ce un ticalos ar comenta atat de lung si "slefuit" la stirea despre un eveniment patriotic? Clar lucru ca se afla pe state de plata. Si inca mai balbaie de sponsori --- culmea ipocriziei.

Caty 30.03.2015 10:45

Sau prezentat peste 3000 de persoane. Nu afisati cifre incorecte!

Valentin 31.03.2015 00:14

Corect , Caty S-au prezentat peste 3000 de persoane . Nu ascundeti adevarul .

Valentin 31.03.2015 00:15

Corect , Caty S-au prezentat peste 3000 de persoane . Nu ascundeti adevarul .

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

26.11.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // România și nevoia de...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md