01:57:28 29.09.2022
Stiri

REPORTAJ FOTO, VIDEO // La Marea Adunare Tricoloră din centrul capitalei s-a scandat „UNIRE, UNIRE!!!”

Social 29.03.2015 15:25 Vizualizări2772 Autor: Ziarul National
REPORTAJ FOTO, VIDEO // La Marea Adunare Tricoloră din centrul capitalei s-a scandat „UNIRE, UNIRE!!!”


Circa 500 de persoane s-au adunat, astăzi, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, acolo unde au participat la un miting denumit Marea Adunare Tricoloră. Fiecare participant la eveniment a fluturat câte un tricolor. În centrul capitalei au răsunat cântece patriotice, iar unioniştii au întins hore.

Manifestanții au scandat „Unire, Unire!!!”, iar vorbitorii din cadrul manifestării au declarat că șansa R. Moldova de a prospera este de a se uni cu România, exact cum s-a întâmplat acum 97 de ani.

Vorbind despre beneficiile Unirii R. Moldova cu România, reprezentanții Platformei Unioniste „Acțiunea 2012” au declarat că tinerii vor beneficia de burse mai mari, vor avea locuri de muncă, iar pensionarii vor avea parte de pensii mult mai bune decât cele pe care le încasează acum.

Printre cei veniţi la miting am întâlnit și o femeie de circa 50 de ani care convingea, în limba rusă, o altă persoană că R. Moldova nu are alte alternative decât să se unească cu România.

„Ați văzut ce se întâmplă acum în România? Vedeți ce face DNA-ul de acolo? Zilele acestea a fost arestat ministrul Finanțelor. O persoană foarte pregătită și inteligentă, dar dacă a greșit, atunci să răspundă. Asta trebuie să se întâmple și la noi. Avem nevoie de o justiție echitabilă, indiferent de cine este vorba. Dacă ne vom uni, atunci și la noi va fi regulă”, a spus femeia.Femeia îi explică acestui pensionar ce înseamnă DNA-ul

Apoi, coloana de manifestaţi a mers pe la mai multe ambasade. Yes, we can”, We have a dream” și United States of Romania” au scris participanții la eveniment pe bannerele afișate în fața ambasadei SUA din Chișinău.

De asemenea, EU integration through Reunification”, Wir sind ein Volk” și Keep calm and unite” au fost mesajele afișate în fața reprezentanței Uniunii Europene, a Germaniei și a Marii Britanii.

La sediul fiecărei ambasade a fost lăsată o scrisoare deschisă prin care s-a cerut recunoașterea dreptului populației din Republica Moldova de integrare în spațiul european prin unirea cu România.

Considerăm că este și în interesul țării dvs. ca Republica Moldova să se unească cu România în contextul în care pericolul izbucnirii unui conflict în zonă este mare, iar statul român ar putea aduce stabilitatea mult dorită la Dunăre și Nistru pentru NATO și UE”, se menționează în declarație.

Responsabilii de la Mișcarea Civică „Tinerii Moldovei”, care s-au numărat de asemenea printre organizatorii Marii Adunări Tricolore, afirmă că la o manifestare similară care va fi organizată pe 16 mai curent vor fi mult mai mulți oameni. Aceştia intenţionează să repete acţiunea şi pe 28 iunie 2015.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce nu renunță Put...

23.09.2022 09:04 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un test pentru intel...

21.09.2022 13:53 Ziarul National Nicolae Negru, despre zăngănitul arme...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md