15:13:38 12.04.2024
Stiri

Reguli pentru un tată de fetiţă

Știri 24.01.2019 19:30 Vizualizări3213 Autor: Ziarul National
Reguli pentru un tată de fetiţă Sursa: totuldespremame.ro


Dragă tată de fetiță, ești important în viața copilei tale și dacă vrei să-i fie bine, va trebui să respecți câteva reguli.

Iubește-i mama

Iubește-o atât de mult și de frumos, încât fetița ta își va dori să aibă parte de aceeași iubire. Fii un exemplu pentru ea și arată-i că bărbații pot oferi momente de tandrețe, respect, înțelegere și răbdare. Uită-te cu mândrie la mama ei și acum și peste 10 ani, căci e femeia care ți-a dăruit ceva neprețuit.

Fii eroul ei

Ai grijă să fii prezent tot timpul. Urmărește-i primii pași, încurajeaz-o, învaț-o să meargă pe bicicletă, ascult-o când are ceva de spus, ai răbdare, fii blând și ferm când este nevoie. Anii vor trece și-ți va părea rău dacă lași timpul să treacă pur și simplu. Fetița ta crește în fiecare zi, așa că nu amâna să o înveți să meargă pe bicicletă.

Fii un exemplu pentru ea

Pe lângă datoria de tată pe care o ai, va trebui să-i oferi un exemplu pentru viitorul ei bărbat, așa că pune-ți întotdeauna întrebarea: Dacă fetița mea ar avea un bărbat ca mine, oare eu aș fi de acord cu relația lor? Atât de simplu este! Ai grijă să o înveți cât de important este să se facă respectată de ceilalți și că merită din plin să fie iubită.

Oferă-i primul colier

Când veți sărbători un eveniment important, oferă-i primul colier și spune-i fără teamă cât de mult îți iubești copilul.

Spune-i da

Va veni o zi când poate îți va cere un animal de companie. Tu spune-i da. E posibil să te ignore o perioadă și toată atenția ei să se focuseze pe animal, însă gândește-te că tot ce a învățat de la tine va aplica pe noul ei prieten. E modul ei de a-și asuma responsabilitățile. Implică-te și tu, oferă-i ajutorul și mergeți în parc împreună.

Învaț-o să danseze

Și bine ar fi să începi încă de când e un bebeluș. Nu aștepta până la nunta ei să dansezi pentru prima dată cu copila ta. Prostiți-vă împreună.

Du-o la pescuit

Poate că nu o să reușească mari performanțe, dar ai răbdare cu ea și explică-i totul în detaliu. Să nu râzi de stângăcia ei, ci să ai răbdare. Va trece timpul și într-o zi, aceste momente vor deveni prețioase.

Spune-i că e frumoasă

Nu uita să-i apreciezi noii cercei sau coafura pe care mama ei tocmai i-a făcut-o, iar fetița ta se va transforma într-o femeie încrezătoare.

Învaț-o să schimbe un bec

Sigur că vei fi tot timpul alături de ea, dar totuși trebuie să o înveți cum să schimbe un bec. Va veni momentul când va pleca de lângă tine. Nu-ți face griji, tot ce o înveți acum va fi prezent în viața ei și tot timpul. Va zâmbi frumos când își va schimba becul singură: „Noroc cu tata!”

Las-o să se descurce

Dragă tată de fetiță, ai grijă să fii acolo pentru ea. Iubește-o, oferă-i protecție, susține-o, din când în când las-o să se descurce singură, chiar dacă îți va fi greu!

Sursa: totuldespremame.roParteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

05.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica penală sau ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md