13:23:06 27.09.2020
 
Stiri

GEST impresionant făcut de o fetiță pentru a-și ajuta colegul cu autism!

Știri 07.12.2018 16:19 Vizualizări927 Autor: Ziarul National
GEST impresionant făcut de o fetiță pentru a-și ajuta colegul cu autism! sursa: google.ro


O fetiță de clasa a IV-a din Bistrița a făcut un gest uimitor pentru colegul ei cu autism. Pentru a-l ajuta la școală, ea a făcut pentru băiat un set de fișe de lucru diferențiate.

Alexandra și Vlad sunt colegi în clasa a IV-a la Școala Gimnazială nr. 4 din Bistrița de la începutul școlii.

Băiatul a fost diagnosticat cu tulburări din spectrul autist la vârsta de doi ani și de atunci face intensiv terapie de recuperare. A fost la o grădiniță de masă și în prezent este elev în clasa a IV-a.

Fetița a observat că însoțitorul școlar al copilului îi face zilnic fișe de lucru diferențiate, așa că, într-o zi, ea a venit la școală cu o fișă concepută special pentru Vlad, pe modelul observat.

Apoi a doua fișă, apoi a treia fișă, până când colecția de fișe de lucru diferențiate create de Alexandra s-a concretizat într-un un auxiliar școlar cu fișe de lucru pentru copii cu cerințe educative speciale.

Extrem de util, un astfel de instrument era inexistent până acum și, în consecință, extrem de necesar oricărui dascăl care integrează copii cu cerințe educative speciale în învățământul de masă.

Iată ce scrie pe prima pagină:

„Dragă Vlăduț, vreau să-ți spun ceva. Când te-am văzut prima dată nu te-am plăcut deloc. Dar, cu timpul, am început să te plac foarte mult. Acum, nu vreau să pleci din clasă! Stai cu noi până la sfârșitul școlii! Te iubesc, te iubim! Suntem prieteni buni și sunt bucuroasă că îmi ești prieten. Sper că-ți place! Și pentru a-ți demonstra ce mult prețuiesc prietenia ta, o să îți dăruiesc un cadou… o carte pentru tine. Cu mult drag, colega ta, Alexandra!”

De la înființare, Centrul de Resurse și Referință în Autism „Micul Prinț” a integrat în învățământul de masă în grădinițele și școlile din Bistrița-Năsăud peste 60 de copii diagnosticați cu forme ușoare și severe de autism.

În total, 840 de copii cu cerințe educative speciale beneficiază de certificat de orientare școlară în învățământul de masă în județul Bistrița-Năsăud, iar numărul lor este în creștere.

Acest efectiv de elevi cu cerințe educative speciale este deservit de 11 logopezi, 35 de consilieri școlari și doar 22 de profesori itineranți.

Caietul Alexandrei a fost publicat în 1000 de exemplare!

Sursa: frumusetesisuflet.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

21.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // CEC are probleme cu ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md