22:34:01 01.06.2023
Stiri

Reacția MAEIE la cea mai nouă preocupare a Mariei Zaharova: „Este dreptul nostru suveran de a decide cum numim limba pe care o vorbim și NU acceptăm lecții de istorie”

Actualitate 22.03.2023 13:11 Vizualizări975 Autor: Ziarul National
Reacția MAEIE la cea mai nouă preocupare a Mariei Zaharova: „Este dreptul nostru suveran de a decide cum numim limba pe care o vorbim și NU acceptăm lecții de istorie”


Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) reiterează apelul la adresa autorităților din Federația Rusă de a nu admite „ingerințe în treburile interne” ale R. Moldova.

Reacția vine după atacurile repetate ale purtătoarei de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, cu privire la limba română, limba vorbită în Republica Moldova.

CITIȚI și Aplauze în Parlament! Limba ROMÂNĂ va înlocui sintagmele „limba moldovenească”, „limba oficială”, „limba de stat” și „limba maternă” din legislația R. Moldova: Comunistul Voronin a solicitat scoaterea subiectului de pe ordinea de zi a Parlamentului

„Declarațiile reprezentantei oficiale a Ministerului rus de Externe reprezintă o ingerință în treburile interne ale Republicii Moldova. Este dreptul nostru suveran de a decide cum numim limba pe care o vorbim și nu acceptăm lecții de istorie. Reiterăm apelul către partea rusă de a nu admite ingerințe în treburile interne ale republicii noastre”, se arată în nota MAEIE.

Amintim că Maria Zaharova a acuzat-o pe președinta Maia Sandu, imediat după ce Parlamentul de la Chișinău a modificat sintagma de „limbă moldovenească” din toată legislația R. Moldova, așa cum a stabilit Curtea Constituțională, de faptul că și-ar „abandona limba maternă”.

CITIȚI și MAEIE îi răspunde Mariei Zaharova, care a vorbit în numele cetățenilor R. Moldova: „Guvernul nostru are un MANDAT ferm din partea cetățenilor pentru a menține PACEA, securitatea și democrația în R. Moldova”

Tot ea a scris pe Telegram că „limba moldovenească este mai veche decât limba română”.

Ulterior, aceeași Zaharova l-a atacat pe Bogdan Aurescu, șefului diplomației românești, care a salutat decizia Parlamentului de la Chișinău de a introduce în legislație sintagma „limba română” pentru limba oficială a R. Moldova, pentru că aşa-numită „limbă moldovenească” nu există, fiind „o construcție artificială, care a fost creată de Uniunea Sovietică și a fost folosită ulterior de Rusia în scopuri de dezinformare”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
31.05.2023 09:00 Cazimir Țino Cazimir Țino // Uniunea Europeană - s...

29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md