09:58:19 22.07.2024
Stiri

Aurescu îi răspunde Mariei Zaharova: Rusia a folosit așa-numita „limbă moldovenească” în scopuri de dezinformare în R. Moldova

Actualitate 20.03.2023 16:28 Vizualizări1722 Autor: Ziarul National
Aurescu îi răspunde Mariei Zaharova: Rusia a folosit așa-numita „limbă moldovenească” în scopuri de dezinformare în R. Moldova


Ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, susține că Rusia a folosit așa-numita „limbă moldovenească” în scopuri de dezinformare, după ce reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a spus că guvernarea de la Chișinău nu s-ar preocupa de ce vrea „poporul Moldovei”, dar ar promova „interesele patronilor din afara țării”. Bogdan Aurescu a făcut această declarație astăzi, înaintea reuniunii Consiliului Afaceri Externe și a celorlalte reuniuni de la Bruxelles.

„În ceea ce privește R. Moldova, care este reacția dumneavoastră față de declarațiile, comentariile Ministerului de Externe al Rusiei, cu privire la limba Moldovei versus România?”, a fost întrebat Bogdan Aurescu.

„Nu este obișnuit sau obișnuit ca un ministru de Externe să comenteze declarațiile unui purtător de cuvânt al altui Minister de Externe. Ceea ce pot să vă spun este doar că, atunci când a fost luată această decizie, de către Parlamentul R. Moldova - care este o decizie istorică - România a salutat acest pas foarte important, pentru că restabilește adevărul istoric despre denumirea limbii oficiale a R. Moldova și, în același timp, este un semn al maturității societății moldovenești și al aderării acesteia la valorile europene. Această așa-numită „limbă moldovenească” nu există, este o construcție artificială, care a fost creată de Uniunea Sovietică și a fost folosită ulterior de Rusia în scopuri de dezinformare“, a spus ministrul Aurescu.

Amintim că purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, și-a permis să vorbească în numele cetățenilor R. Moldova. Potrivit ei, autoritățile de la Chișinău ar distruge „țara de dragul celor care plătesc bani”. „Poporul Moldovei nu va permite să se distrugă țara. Pentru că nu există nicio îndoială că autoritățile Moldovei distrug țara și sunt pregătite pentru orice sacrificiu de dragul celor care le plătesc bani”, a spus Zaharova.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md