07:13:00 17.08.2018
 
Stiri

Reacția lui Zuckerberg când a fost ÎNTREBAT dacă Facebook își ascultă userii în SECRET, cu ajutorul microfonului din smartphone. Întrebarea personală care l-a enervat

Știri 11.04.2018 14:45 Vizualizări760 Autor: Ziarul National
Reacția lui Zuckerberg când a fost ÎNTREBAT dacă Facebook își ascultă userii în SECRET, cu ajutorul microfonului din smartphone. Întrebarea personală care l-a enervat sursa: agerpres.ro

O teorie a conspirației legată de Facebook și despre care se vorbește de foarte mult timp este cea potrivit căreia compania ascultă în secret conversațiile utilizatorilor prin microfonul dispozitivelor mobile, pentru a crea reclame mai eficiente.

Această teorie a conspirației a rezistat în timp, chiar dacă Facebook a negat zvonurile încă din 2016. A ajuns chiar și la urechile senatorilor americani, care au profitat de ocazia audierilor din Senat și l-au întrebat direct pe CEO-ul companiei dacă există vreo urmă de adevăr în tot ce se spune pe internet despre înregistrarea convorbirilor.

Da sau nu - folosește Facebook înregistrări audio obținute de la dispozitive mobile pentru a îmbogăți baza de date personale despre utilizatori?”, a întrebat senatorul democrat de Michigan Gary Peters.

Nu”, a răspuns prompt Zuckerberg.

CEO-ul Facebook a explicat apoi că Facebook are acces audio atunci când utilizatorii înregistrează video-uri pe smartphone-uri prin Facebook. În alte situații, însă, nu are acces la microfon.

Senatorul democrat a menționat că a auzit această teorie a conspirației de la foarte multe persoane, inclusiv de la membri ai staff-ului său.

Mark Zuckerberg a fost întrebat de mai multe ori, aseară, în timpul audierilor din Senat, și dacă Facebook își urmărește utilizatorii chiar și atunci când aceștia nu sunt logați sau nu folosesc aplicația de smartphone. Acesta a spus că Facebook nu poate accesa date colectate de alte aplicații mobile, inclusiv What's App, companie deținută de altfel de compania pe care o conduce.

Zuckerberg a evitat însă să răspundă dacă Facebook colectează date despre utilizatori prin intermediul căutărilor pe care le fac aceștia pe Google.

De altfel, CEO-ul Facebook s-a ferit să dea răspunsuri la întrebări delicate, spunând fie că nu știe sau nu are date suficiente la el pentru a răspunde și promițându-le senatorilor că îi va pune în contact cu echipa lui pentru răspunsuri mai concrete.

Mark Zuckerberg a confirmat că Facebook cooperează cu echipa procurorului special Robert Mueller, care anchetează amestecul Rusiei în alegerile americane din 2016. El a spus că duce o luptă continuă cu ruşii care devin tot mai pricepuţi în exploatarea reţelor sociale.

Şeful celei mai mari reţele sociale din lume a spus că prioritatea sa este să se asigure că nimeni nu va mai folosi Facebook pentru a interveni în alegerile care au loc anul acesta în mai multe ţări. Tânărul miliardar din Silicon Valley a răspuns vreme de 5 ore la zecile de întrebări venite din partea senatorilor, care şi-au arătat îngrijorarea în ceea ce priveşte expunerea excesivă a vieţii private a utilizatorilor.

Dialog senatorul Dick Durbin - Mark Zuckerberg:

- Domnule Zuckerberg, aţi vrea să ne spuneţi numele hotelului la care aţi stat noaptea trecută?

- Mm... Nu.

- Dacă aţi trimis cuiva mesaje săptămâna aceasta, aţi vrea să împărtăşiţi cu noi numele persoanelor cărora le-aţi trimis mesaje?

- Nu, domnule senator, nu cred că aş vrea să fac publice aceste lucruri aici.

- Cred că despre asta este vorba: dreptul la viaţă privată, limitele dreptului la viaţa privată şi la cât de multe dezvăluiri în America modernă în numele, citez, "conectării oamenilor din întreaga lume"

Senatororul John Kennedy: Iată ce a încercat toată lumea să vă arate astăzi şi o spun delicat. Politica voastră de utilizare a datelor e de doi lei!

Sursa: agerpres.ro; digi24.ro

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.08.2018 09:30 Nicolae Negru Împotriva tragediilor anacronice

10.08.2018 09:27 Nicolae Negru Oligarho-unioniștii, oligarho-europen...

06.08.2018 09:30 Nicolae Negru Unor colegi

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md