17:13:34 18.11.2018
 
Stiri

R. Moldova rămâne a fi o PRIORITATE strategică pentru București: „România este pentru noi nu doar o țară vecină și nu doar un partener – avem aceleași valori”

Politică 08.09.2018 16:00 Vizualizări791 Autor: Ziarul National
R. Moldova rămâne a fi o PRIORITATE strategică pentru București: „România este pentru noi nu doar o țară vecină și nu doar un partener – avem aceleași valori”

R. Moldova rămâne a fi o prioritate strategică pentru autorităţile de la Bucureşti, iar parcursul european al republicii noastre va fi susținut în continuare de România. Aceste mesaje au fost enunțate, potrivit Guvernului R. Moldova, în cadrul Reuniunii Anuale a Diplomației Române și au fost transmise premierului Pavel Filip de către Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

Sursa citată menționează că Pavel Filip a mulțumit părții române pentru sprijinul acordat în realizarea agendei europene a R. Moldova, dar și în implementarea proiectelor bilaterale.

„România este pentru noi nu doar o țară vecină și nu doar un partener – trăim în același spațiu și avem aceleași valori. Ținem la proiectele comune deja pornite și ne dorim continuarea acestora pentru a ne apropia și mai mult” , a spus premierul.

De asemenea, Filip a precizat că R. Moldova mizează pe susținerea României, în contextul preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene, la 1 ianuarie 2019.

Printre proiectele comune de interes major au fost evidențiate construcția gazoductului Ungheni-Chișinău, interconexiunea rețelelor electrice, dezvoltarea infrastructuri și eliminarea tarifelor la roaming dintre cele două țări.

Ambasadorul Daniel Ioniță a precizat că grantul oferit de România pentru renovarea grădinițelor din R. Moldova a fost suplinit recent cu 3 milioane de euro.

Cei doi au mai făcut un schimb de opinii pe marginea reformelor promovate de Guvern, dar și a implementării angajamentelor asumate față de partenerii de dezvoltare.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!


Stiri relevante

Polilogu 08.09.2018 20:44

Care valori, domnule nene AMBASADOR ?ALEA ALE INTERZICERILOR DE TRECERE A FRONTIEREI PENTRU CETATENII ROMÂNI ? BUNE și ele !! Măcar PSD + ALDE pot lua lectii de ipocrizie de la neamurile de care ne tinem ! Pe cand intoarcem și OBRAZUL celălalt sa ni-l scuipe ? Face parte din ...valori. nu ?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.11.2018 12:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

16.11.2018 09:21 Nicolae Negru Plahotniuc crede că Europa e proastă?

12.11.2018 09:18 Nicolae Negru O altă perspectivă asupra furtului mi...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md