11:04:28 22.09.2018
 
Stiri

R. Moldova rămâne a fi o PRIORITATE strategică pentru București: „România este pentru noi nu doar o țară vecină și nu doar un partener – avem aceleași valori”

Politică 08.09.2018 16:00 Vizualizări751 Autor: Ziarul National
R. Moldova rămâne a fi o PRIORITATE strategică pentru București: „România este pentru noi nu doar o țară vecină și nu doar un partener – avem aceleași valori”

R. Moldova rămâne a fi o prioritate strategică pentru autorităţile de la Bucureşti, iar parcursul european al republicii noastre va fi susținut în continuare de România. Aceste mesaje au fost enunțate, potrivit Guvernului R. Moldova, în cadrul Reuniunii Anuale a Diplomației Române și au fost transmise premierului Pavel Filip de către Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

Sursa citată menționează că Pavel Filip a mulțumit părții române pentru sprijinul acordat în realizarea agendei europene a R. Moldova, dar și în implementarea proiectelor bilaterale.

„România este pentru noi nu doar o țară vecină și nu doar un partener – trăim în același spațiu și avem aceleași valori. Ținem la proiectele comune deja pornite și ne dorim continuarea acestora pentru a ne apropia și mai mult” , a spus premierul.

De asemenea, Filip a precizat că R. Moldova mizează pe susținerea României, în contextul preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene, la 1 ianuarie 2019.

Printre proiectele comune de interes major au fost evidențiate construcția gazoductului Ungheni-Chișinău, interconexiunea rețelelor electrice, dezvoltarea infrastructuri și eliminarea tarifelor la roaming dintre cele două țări.

Ambasadorul Daniel Ioniță a precizat că grantul oferit de România pentru renovarea grădinițelor din R. Moldova a fost suplinit recent cu 3 milioane de euro.

Cei doi au mai făcut un schimb de opinii pe marginea reformelor promovate de Guvern, dar și a implementării angajamentelor asumate față de partenerii de dezvoltare.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Polilogu 08.09.2018 20:44

Care valori, domnule nene AMBASADOR ?ALEA ALE INTERZICERILOR DE TRECERE A FRONTIEREI PENTRU CETATENII ROMÂNI ? BUNE și ele !! Măcar PSD + ALDE pot lua lectii de ipocrizie de la neamurile de care ne tinem ! Pe cand intoarcem și OBRAZUL celălalt sa ni-l scuipe ? Face parte din ...valori. nu ?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.09.2018 11:19 Ziarul National Maria Șleahtițchi // Pe strada Lech K...

21.09.2018 09:27 Nicolae Negru Fantoma lui Filat sau diplopie

17.09.2018 09:20 Nicolae Negru De ce îl plagiază Plahotniuc pe Dodon?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md