04:19:26 30.05.2023
Stiri

Procurorii au DESCINS cu percheziții la fostul PREȘEDINTE al Parlamentului

Actualitate 12.07.2022 12:14 Vizualizări1404 Autor: Ziarul National
Procurorii au DESCINS cu percheziții la fostul PREȘEDINTE al Parlamentului


Fostul președinte al Parlamentului, Andrian Candu, ar fi vizat într-o cauză penală pentru îmbogățire ilicită.

În acest sens, ofițerii Centrului Național Anticorupție, în comun cu procurorii anticorupție, efectuează în aceste clipe percheziții la domiciliul finului lui Vlad Plahotniuc și fostului lider al partidului „Pro Moldova”.

„Andrian Candu este vizat în cadrul unei cauze penale de îmbogățire ilicită. Perchezițiile se desfasoară la domiciliul acestuia, precum și în alte locații”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

Citește și: ANI cere în judecată confiscarea averilor nejustificate a 32 de judecători, demnitari, polițiști sau vameși, în sumă totală de peste 33,5 MILIOANE de lei: Socialistul Mudreac și Andrian Candu, liderii listei

Amintim că, la începutul anului 2022, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a solicitat instanțelor de judecată confiscarea averilor nejustificate în cazul a 32 de deputați actuali, foști demnitari, funcționari, polițiști, primari, judecători sau vameși. Printre aceștia se numără și fostul președinte al Parlamentului, Andrian Candu. Potrivit ANI, Andrian Cand riscă să rămână fără 4,3 milioane de lei, diferență dintre veniturile și cheltuielile fostului demnitar stabilită pentru perioada anilor 2015 - 2020.

La finele anului trecut, fostul spicher Andrian Candu s-a retras din politică și de la de la conducerea „Pro Moldova”. Totodată, a demisionat atunci și secretarul general al formațiunii, fostul ministru al Justiției, Vlad Cebotari. Partidul Politic „Pro Moldova” și-a început activitatea iunie 2020, în baza unui grup de deputați democrați, conduși de finul lui Vlad Plahotniuc, Andrian Candu. Formațiunea a decis să nu se înregistreze în calitate de candidat la alegerile parlamentare anticipate din iulie 2021.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md