04:55:38 20.01.2018
Stiri

Primarul suspendat Chirtoacă rămâne în AREST la domiciliu: „Dacă voiam să părăsesc R. Moldova, atunci înotam Prutul de 100 de ori”

Politică 11.09.2017 14:00 Vizualizări901 Autor: Ziarul National
Primarul suspendat Chirtoacă rămâne în AREST la domiciliu: „Dacă voiam să părăsesc R. Moldova, atunci înotam Prutul de 100 de ori”

Primarul suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă, rămâne în arest la domiciliu, după ce magistrații de la Judecătoria Buiucani au respins astăzi demersul avocaților. Chirtoacă s-a arătat dezamăgit că nu i s-a permis să meargă peste hotarele țării, acolo unde a fost invitat să participe la Congresul Autorităților Publice Locale din Europa.

Potrivit primarului suspendat, procurorii nu au venit cu probe noi care ar servi drept temei pentru prelungirea măsurii preventive. „Vedeți, este unul și același text, cuvânt în cuvânt, virgulă cu virgulă. Asta înseamnă că procurorul a modificat doar data și luna august cu luna septembrie. Hotărârea Curții Constituționale din 23 februarie 2016 spune că o măsură preventivă poate fi prelungită doar dacă sunt probe noi, motive noi și circumstanțe noi. Doar din acest motiv trebuia respins demersul procurorilor și de terminat toată istoria aceasta neghioabă cu arestul la domiciliu de parcă aș fi în concediu. E aceeași măsură de reprimare, numai că nu e la penitenciar dar la domiciliu. Consecințele pe viață sunt aceleași”, a declarat Chirtoacă, după decizia judecătorilor.

În luna septembrie, Dorin Chirtoacă a fost invitat să participe la Congresul Autorităților Publice Locale din Europa, însă demersul i-a fost respins.


„Dacă mie mi se întâmplă asemenea lucruri, atunci ce să spunem de alți oameni? Sunt vicepreședintele Congresului Autorităților Publice Locale din Europa. În fiecare an particip primăvara și toamna la aceste reuniuni. Chiar dacă sunt suspendat la Chișinău, acolo nu m-a suspendat nimeni. E o obligație pentru R. Moldova de a participa la acest Congres, reprezint R. Moldova. În mod normal, nu ar trebui să mi se interzică să merg acolo. Dacă aveam de gând să părăsesc R. Moldova, atunci înotam Prutul de 100 de ori până acum sau găseam alte modalități de a pleca. Dar, de principiu, demnitatea nu-mi permite să cobor la nivelul de a mă transforma în fugar sau altceva. Nu am comis infracțiuni și adevărul este de partea mea”, a conchis edilul suspendat.

Precizăm că Dorin Chirtoaca a fost reţinut acum patru luni, fiind acuzat de trafic de influenţa şi luare de mită în dosarul parcărilor cu plată. A fost ulterior suspendat din funcție, iar Curtea Constituțională urmează să decidă dacă această măsură a fost sau nu legală. Între timp, lui Chirtoacă i-a mai fost deschis un dosar penal. Edilul este acuzat că ar fi prejudiciat bugetul cu peste 60 de milioane de lei.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
19.01.2018 09:10 Nicolae Negru De ce Alexandru Tănase nu are încrede...

19.01.2018 10:00 Ziarul National Gheorghe Erizanu: Numele tău. 50 de ani

16.01.2018 10:12 Ziarul National Octavian Țâcu // Fanarioții

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md