00:43:25 23.05.2024
Stiri

Președintele Senatului României, OMAGIU pentru înaintașii care au înfăptuit UNIREA Basarabiei cu România. Ciucă: „Bucureștiul este din nou FARUL ce ghidează Chișinăul în revenirea spre lumea civilizată și ieșirea din sfera de influență a Moscovei”

Actualitate 27.03.2024 11:59 Vizualizări880 Autor: Ziarul National
Președintele Senatului României, OMAGIU pentru înaintașii care au înfăptuit UNIREA Basarabiei cu România. Ciucă: „Bucureștiul este din nou FARUL ce ghidează Chișinăul în revenirea spre lumea civilizată și ieșirea din sfera de influență a Moscovei”


Președintele Senatului României și liderul Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a adus astăzi un omagiu românilor basarabeni care, acum 106 ani, după un secol de ocupație rusească, au arătat lumii întregi că nimic și nimeni nu-i poate despărți de țara-mamă.

„Ziua de 27 martie marchează primul moment istoric în care granița de pe Prut a fost ștearsă, iar Basarabia s-a unit cu România. În anul tulbure 1918, românii basarabeni au arătat lumii întregi că nimic nu îi poate despărți de țara-mamă, iar secolul de ocupație rusă nu le-a șters identitatea națională. Sfatul Țării de la Chișinău a votat atunci pentru unire, marcând primul pas al reîntregirii din acel an, care s-a încheiat la 1 decembrie la Alba-Iulia”, a scris oficialul de la București pe pagina sa de Facebook.

CITIȚI și 27 martie / 9 aprilie 1918: „Republica Moldovenească (Basarabia)... de azi înainte și pentru totdeauna se unește cu mamă-sa, România”

Potrivit lui Nicolae Ciucă, în contextul geopolitic actual România rămâne cel mai ferm susținător al R. Moldova.


Citește și: ARHIVĂ // Cum reflecta acum 106 ani presa de la Chișinău Unirea Basarabiei cu România: „Lume multă umplea sala de aduneri a Sfatului Țării. Toate locurile pentru ascultători erau prea îndesuite încă de la ceasul 3 după amiaz”

„Pe coordonatele lumii de azi, ne găsim iarăși în situația în care întindem o mână românilor de peste Prut. România este cel mai ferm susținător al R. Moldova în drumul său spre aderarea la Uniunea Europeană. Bucureștiul este din nou farul care ghidează Chișinăul în revenirea în lumea civilizată și ieșirea din sfera de influență a Moscovei.

M-am bucurat de fiecare dată când, ca prim-ministru, am semnat o hotărâre prin care România a ajutat R. Moldova, pe plan energetic, financiar sau diplomatic. Partidul Național Liberal va continua să îi sprijine necondiționat pe frații noștri de peste Prut în parcursul european început”, a dat asigurări liderul național-liberalilor din România.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md