15:39:02 17.10.2021
Stiri

DOC // Raionul Florești riscă să rămână FĂRĂ președinte de raion: Latifundiarul Ștefan Paniș ar fi acumulat avere de două MILIOANE de lei pe care nu o poate justifica. De ce statul nu îi poate CONFISCA mai mult de 270 de mii de lei

Actualitate 22.09.2021 12:05 Vizualizări1512 Autor: Ziarul National
DOC // Raionul Florești riscă să rămână FĂRĂ președinte de raion: Latifundiarul Ștefan Paniș ar fi acumulat avere de două MILIOANE de lei pe care nu o poate justifica. De ce statul nu îi poate CONFISCA mai mult de 270 de mii de lei
Ștefan Paniș, președintele raionului Florești


Președintele raionului Florești, Ștefan Paniș, care deține această funcție din anul 2012, fiind la al treilea mandat, ar putea fi demis, pentru că nu-și poate justifica averea obținută în timp ce lucra la stat.

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat că Paniș, democrat la ultimele alegeri locale, a cumpărat aproximativ 200 de terenuri agricole, valoarea cărora oscilează, conform contractelor de vânzare-cumpărare, între 1 000 de lei și peste 200 de mii de lei. Astfel, inspectorul de integritate a descoperit o diferență substanțială, de circa două milioane de lei, între averea dobândită și venturile obținute de funcționar.

Din această sumă totală, diferența de peste 1,6 miloane de lei a fost stabilită pentru perioada anilor 2012 - 2016, în baza legii anterioare, și această avere nu poate fi confiscată. Inspectorul de integritate va sesiza instituțiile competente în vederea efectuării unor controale sub aspect fiscal și penal.

CITIȚI și Președintele socialist al raionului Ungheni riscă să fie DEMIS: Trei funcții deținute concomitent

Pentru perioada anilor 2016 - 2020, inspectorul de integritate a stabilit o diferență de aproximativ 270 de mii de lei și a solicitat, prin intermediul instanței de judecată, confiscarea acestei sume în folosul statului.

ANI precizează că avocatul președintelui raionului a putut justifica cu acte doar o parte din averea deținută.

Dacă actul emis va rămâne definitiv, președintele raionului Florești ar putea fi decăzut din dreptul de a accede în funcție publică sau de demnitate publică pe o perioadă de 3 ani.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

11.10.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Stoianoglo, dr...

08.10.2021 09:08 Ziarul National Nicolae Negru // Ce ne pregătesc Mosc...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md