05:40:03 29.03.2020
 
Stiri

Premierul Chicu a pus gând rău judecătorilor CORUPȚI: Cere anularea privilegiilor legate de vârsta de pensionare și pensiile speciale ale magistraților, dar și mecanism de pedepsire a celor care se fac vinovați de condamnarea R. Moldova la CtEDO

Social 26.02.2020 16:00 Vizualizări2055 Autor: Ziarul National
Premierul Chicu a pus gând rău judecătorilor CORUPȚI: Cere anularea privilegiilor legate de vârsta de pensionare și pensiile speciale ale magistraților, dar și mecanism de pedepsire a celor care se fac vinovați de condamnarea R. Moldova la CtEDO


Premierul Ion Chicu nu pare deranjat de declarațiile magistraților care reclamă „presiuni asupra justiției” în legătură cu intenția autorităților de a tăia 70 de milioane de lei din bugetul pentru acest an destinat sistemului judiciar, cu scopul de a acoperi daunele pe care statul trebuie să le achite în dosarul „Gemenii”, conform unei decizii a CtEDO.

Oficialul merge mai departe și cere miniștrilor de resort, pe lângă stabilirea, până la 15 martie curent, a unui mecanism privind acțiunile de regres împotriva judecătorilor care se fac vinovați de condamnarea R. Moldova la CtEDO, creșterea de la 50 de ani la 63 de ani a vârstei de pensionare pentru magistrați.

CITIȚI DOC // NU cinci, dar OPT judecători s-ar face vinovați de condamnarea R. Moldova la CtEDO în dosarul „Gemenii”: Ministerul Justiției a făcut publică lista hotărârilor Înaltei Curți de la Strasbourg în cauzele moldovenești din ultimii 19 ani

Premierul Ion Chicu i-a cerut astăzi, în cadrul ședinței de Guvern, ministrei Sănătății, Muncii și Proteciei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, să prezinte soluții, astfel ca pensiile judecătorilor să fie aduse „în cadrul general” al indexării tuturor pensiilor din R. Moldova.

Ministrul Finanțelor, Serghei Pușcuța, l-a informat pe premier că a semnat deja un ordin prin care a blocat transferul a 70 de milioane de lei către sistemul justiției și în scurt timp va prezenta actele în Guvern. Acești bani ar urma să fie achitați de către stat reclamanților din dosarul „Gemenii”, pierdut de către R. Moldova la CtEDO din cauza unei decizii judecătorești aprobată în anul 2005.

CITIȚI și Valeriu Zubco, BUN de PLATĂ? Revizuirea deciziei CSJ care a deposedat de bunuri proprietarii de la „Gemenii” și a dus la condamnarea, cu prejudicii de MILIOANE de euro, a R. Moldova la CtEDO, trebuia solicitată, în 2011, de către Procuratura Generală

Premierul Ion Chicu a ținut să precizeze că în justiție este cea mai mare corupție, dar nu toți magistrații ar fi corupți. Oficialul a făcut apel mai ales la judecătorii tineri să ajute autoritățile pentru a reforma sistemul.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.03.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională sau...

23.03.2020 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // La plecarea lui Petr...

20.03.2020 09:08 Ziarul National Nicolae Negru // Spălarea și stropșea...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md