02:18:13 23.08.2019
 
Stiri

Premierii Dăncilă şi Filip au convenit „INTENSIFICE" cooperarea bilaterală între Bucureşti şi Chişinău. Agenda prevede interconectarea energetică, construcţia gazoductului și a liniei de cale ferată cu ecartament european Ungheni-Chişinău

Politică 02.06.2019 12:33 Vizualizări1110 Autor: Ziarul National
Premierii Dăncilă şi Filip au convenit „INTENSIFICE

Premierii Pavel Filip și Viorica Dăncilă au convenit laşi, acolo unde au participat ambii oficiali la evenimentele prilejuite de vizita Sanctității Sale Papei Francisc în România, "să păstreze şi intensifice cooperarea bilaterală" între Chişinău şi Bucureşti, în beneficiul cetăţenilor.

În cadrul întrevederii, cei doi premieri au discutat despre relaţiile moldo-române și proiectele comune care sunt la faza implementării. Printre cele mai importante au fost evidențiate continuarea programelor de reabilitare a şcolilor şi grădiniţelor, dezvoltarea infrastructurii rutiere, interconectarea energetică, construcţia gazoductului Ungheni-Chișinău și a liniei de cale ferată cu ecartament european Ungheni-Chişinău, precum și stabilirea condiţiilor de furnizare a serviciilor de roaming.

Filip a mulțumit României pentru sprijinul constant acordat R. Moldova în implementarea agendei de reforme, inclusiv pentru grantul de peste 200 de mii de euro oferit recent și destinat pentru construcția sălii de sport în comuna Crihana, implementarea serviciului de urgență 112 și dotarea cu echipament medical performant a Spitalului din Comrat.

În context, premierul Filip s-a referit și la necesitatea impulsionării implementării proiectului de curățare a albiei râului Bâc, pentru care Guvernul României a oferit 10 milioane de euro.

Pavel Filip și Viorica Dăncilă au accentuat importanța continuării dialogului politic dinamic și a colaborării pragmatice pentru avansarea R. Moldova pe calea reformelor asumate prin Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, în beneficiul cetățenilor săi, se arată în comunicatul de presă al Guvernului de la Chişinău.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

pumnal 03.06.2019 09:52

Prietenia celor doua guverne aduce mari roade in sistemul de invatamint moldovenesc,

Cornel 03.06.2019 11:54

In asa mod se face Unirea, prin proiecte comune ce vor ajuta in primul rind oamenilor!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md