15:20:36 18.05.2022
Stiri

Prăjitura „Regina Maria” după REȚETA veche din caietele străbunicilor

Știri 08.05.2018 08:30 Vizualizări10444 Autor: Ziarul National
Prăjitura „Regina Maria” după REȚETA veche din caietele străbunicilor Sursa: kilocalorii.ro


Prăjitură Regina Maria este o delicioasă prăjitură de casă cu crema fină, cu tipuri tipuri de blat, unul fiind cu nucă de cocos. Este o prăjitură deosebită pe care o puteți pregăti pentru familie.

Ingrediente:

Pentru primul blat

6 ouă;

7 linguri de zahăr;

2 linguri apă;

7 linguri de făină;

Pentru al doilea blat:

6 ouă;

250 grame zahăr;

150 grame nucă de cocos;

2 linguri de făină.

Pentru cremă

6 gălbenușuri;

8 linguri de zahăr pudră + încă 4 linguri;

300 g unt;

esență de vanilie.

Mod de preparare:

Pentru primul blat se bat spumă șase albușuri cu șapte linguri de zahăr, plus două linguri de apă. Apoi se adaugă șase gălbenușuri și șapte linguri de făină. Se coace în tava unsă și înfăinată. Tava trebuie să fie mai mare - de 36/24.

Pentru blatul al doilea se despart ouăle, iar șase albușuri se bat spumă cu 250 g zahăr, apoi se adaugă 150 gr nucă de cocos și două linguri de făină. Se coace la fel ca primul blat, în tavă mare. Blaturile se lasă la răcit la temperatura camerei.

Cele șase gălbenușuri rămase de la al doilea blat, se fierb pe abur împreună cu opt linguri de zahăr pudră, până se îngroașă. Se lasă la răcit și apoi se amestecă cu untul frecat spumă cu cele patru linguri de zahăr pudră. Dacă ne place să fie mai dulce, se pun 100gr zahăr pudră în unt.

Se adaugă esență de vanilie, atât cât ne place la gust și se trece la montarea prăjiturii.

Crema se pune peste primul blat, peste care se așază al doilea și deasupra se face o glazură cu cacao și se presară fulgi de nucă de cocos.

Cea mai simplă rețea de glazură de cacao:

Se amestecă pe foc 150 g zahăr pudră, cu două linguri cu cacao, trei linguri de apă și două-trei linguri de ulei. În funcție de cât de elastică o vreți. Uleiul să pune în glazură, doar după ce se ia de pe foc.

Se lasă doar un pic să se răcorească, căa să nu se îngroașe și să se poată întinde. Se fac glazurile în funcție de materialul pe care îl avem de glazurat, dacă este cremă, nu o să punem glazura fierbinte, dacă este blat sau foaie, se poate pune fierbinte.

Prăjitură Regina Maria se lasă la rece, să se amestece aromele, după care se taie în formele dorite de noi și se servește cu mult drag invitaților sau familiei.

Sursa: kilocalorii.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

13.05.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putiniștii și libert...

09.05.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // A doua „eliberare”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md