15:26:29 18.05.2024
Stiri

Povestea IMPRESIONANTĂ a actriței răpite pentru a fi obligată să facă filme în Phenian

Știri 18.04.2018 20:03 Vizualizări1912 Autor: Ziarul National
Povestea IMPRESIONANTĂ a actriței răpite pentru a fi obligată să facă filme în Phenian Sursa: libertatea.ro


Choi Eun-hee, actrița răpită de Coreea de Nord pentru a fi obligată să facă filme în Phenian, a murit în Coreea de Sud la 92 de ani. Povestea acesteia este una impresionantă și prezintă perfect felul în care obișnuia Nordul să obțină ceea ce își dorea în timpul lui Kim Jong-il, scrie BBC News.

Choi Eun-hee a fost o actriță de top în sud, dar la sfârșitul anilor 70 a fost răpită la ordinul liderului Kim Jong-il, un cinefil pasionat. Alături de ea, câteva luni mai târziu, a fost răpit și soțul ei, un cunoscut regizor de film. Din fericire, cei doi au reușit să evadeze.

Coreea de Nord a negat întotdeauna răpirea cuplului, spunând că cei doi au cerut azil acolo.

Actrița a murit luni după amiază într-un spitalul din Coreea de Sud. „Mama mea a trecut în neființă după ce a mers la spital pentru o dializă renală”, a anunțat fiul cel mai mare al acesteia, regizorul Shin Jeong-Gyun.

Născută în 1926 în provincia Gyeonggi din Coreea de Sud, Choi Eun-hee și-a început cariera în cinematografie în 1947. Ea și soțul ei, Shin Sang-ok, au devenit, în cele din urmă, unul dintre cele mai de succes cupluri din cinematografia sud coreeană.

Dar până la sfârșitul anilor 1970, cuplul a divorțat, iar cariera lui Choi a intrat în decădere. În acea perioadă, Choi a fost abordată de cineva care s-a prezentat drept un om de afaceri din Hong Kong, cu o propunere de a forma o companie de producție de film pentru a-și revitaliza cariera.

Povestea ei a fost spusă într-o carte numită „A Kim Jong-il Production”. Potrivit acesteia, ea a fost convinsă să meargă la Hong Kong, iar odată ajunsă în metropolă a fost sedată de un grup de bărbați și opt zile mai târziu s-a trezit la Phenian, într-o vilă luxoasă, care era în permanență păzită.

În ciuda faptului că erau divorțați, Shin și fosta sa soție au rămas apropiați, așa că atunci când a văzut că aceasta nu se mai întoarce s-a dus să o caute la Hong Kong. Aici a fost și el răpit ulterior.

Kim Jong-il era un pasionat de cinematografie și se spune că urmărea filmele de la Hollywood așa că și-a dorit ca industria cinematografică nord-coreeană să concureze cu cea internațională. Decizia de a-i răpi pe Choi și pe soțul acesteia, a fost o încercare a lui de a obține acest lucru.

După opt ani, cuplul a reușit să câștige încrederea liderului suprem și li s-a permis să călătorească la Viena pentru a promova filmele realizate la Phenian.

În timpul acestei vizite, cuplul a reușit să fugă la ambasada SUA de acolo și au cerut azil politic în Statele Unite. Cei doi s-au întors în Coreea de Sud mulți ani mai târziu și s-au stabilit din nou în țara lor natală.

Povestea extraordinară a actriței răpite de Phenian a fascinat întreg globul, iar în 2016, pe acest subiect a fost realizat filmul „The Lovers and the Despot”.

Trecerea în neființă a celebrei actrițe a fost plânsă în toată Coreea de Sud. Soțul ei a murit în 2006. Înmormântarea lui Choi va avea loc joi, la Seul.

Sursa: libertatea.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md