08:01:11 16.07.2018
 
Stiri

Poștărița care face senzație pe internet. Mesaje virulente la adresa PUTUROȘILOR, cei care așteaptă să le aducă acasă ajutoarele sociale: „Ieşiţi afară la zăpadă, că nu se poate circula”

Știri 19.03.2018 08:30 Vizualizări823 Autor: Ziarul National
Poștărița care face senzație pe internet. Mesaje virulente la adresa PUTUROȘILOR, cei care așteaptă să le aducă acasă ajutoarele sociale: „Ieşiţi afară la zăpadă, că nu se poate circula”

Ioana Cristea este factor poștal, în comuna Contești din Dâmbovița. Ea a ținut să îi pună la punct pe cei care vor bani, fără muncă, într-o postare live pe internet. (video mai jos)

Ioana Cristea este poştăriţă de 16 ani în comuna. Femeia spune că zeci de asistaţi au agasat-o cu apeluri telefonice, interesându-se de ce întârzie plata ajutoarelor sociale. Văzând că nici măcar nu are cum să se deplaseze pe trotuare din cauza zăpezii, femeia a filmat un mesaj către toţi asistaţii care stăteau la căldură în timp ce ea alerga prin viscol.

„Nu mai sunaţi în disperare! Ajutoarele sociale pentru puturoşi nu sunt. Ieşiţi afară la zăpadă, că nu se poate circula. Vă aduc plicuri de azi dimineaţă şi sunați în disperare după ajutorul social. Nu se dă! Vineri, luni. Nu mai sunaţi că m-aţi disperat. Ieşiţi şi faceţi pârtie la porți, că nu pot să vă pun plicurile”, a fost mesajul poștăriței.

Femeia spune că ajutoarele sociale ar trebui date după nişte criterii bine stabilite.

„Ar trebui să primească ajutoare cei cu o situaţie materială precară, în primul rând. Sunt persone nevoiaşe, dar sunt tineri care ar putea să muncească, aşa cum muncesc şi eu. Nu sunt scoşi la muncă atât cât ar trebui. Să iasă la muncă să îşi merite banii. Eu trimit corespondenţa, nu contează că plouă, că ninge, că e cald sau frig. Ei nici măcar cutii poştale nu au”, spune Ioana Cristea.

100.000 de lei este suma pe care o primesc în fiecare lună cei 240 de asistați social din Conţeşti din partea statului.

Edilul comunei Conţeşti, Marian Alexandru (PSD), îi dreptate poștăriței care şi-a pierdut calmul pentru că nu avea cum să ajungă la toţi asistaţii din cauza zăpezii. Primarul susţine, pe de altă parte, că toţi asistaţii apţi de muncă îşi prestează orele în folosul comunității.

„Îi dau dreptate, a fost o reacţie de moment. La noi sunt 240 de asistaţi social şi toţi cei care sunt apţi de muncă ies la muncă. Doamna Cristea este o femeie destoinică, un consilier cu inițiativă. Ultima inițiativa a ei a fost pusă în practică chiar zilele trecute. La sugestia ei am scos oamenii la deszăpezit”, a spus edilul, reporterilor ziarului Adevarul.

Recent, la Târgoviște, primarul municipiului declara că sute de persoane care primesc ajutor social nu muncesc pentru că au documente medicale în care sunt diagnosticate cu depresie și anxietate. Detalii aici

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.07.2018 09:26 Nicolae Negru Cine pune sare pe „rana” Rusiei și de...

09.07.2018 09:16 Nicolae Negru Plahotniuc strâns cu ușa, Dodon ascuns

06.07.2018 09:19 Nicolae Negru Implacabila rezoluție a Parlamentului...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md