01:47:15 15.06.2024
Stiri

Posesorul Premiului Național, „blogger-ul partidului” Vasilcău, luat în RĂSPĂR de fosta soție a lui Filat

Social 25.08.2016 17:30 Vizualizări4924 Autor: Ziarul National


Posesorul Premiului Național, „blogger-ul partidului” Vasilcău, luat în RĂSPĂR de fosta soție a lui Filat youtube

Decizia Guvernului de a-i acorda controversatului blogger, poet și traducător, Traian Vasilcău (Traianus), Premiul Național, provoacă mai multe nemulțumiri în societate. Primul a reacționat directorul Editurii „Cartier”, Gheorghe Irizeanu, care a adus dovezi că Vasilcău ar fi un plagiator și nu merită acest premiu.

Cu o reacție a venit și fosta soție a lui Vlad Filat, jurnalista Angela Gonța, despre care „Traianus” a scris mai multe materiale denigratoare.

„Partidul își plătește bloggerii din rezerva de stat. Treaba lor, poate s-au terminat banii, dar să-i pui pe aceeași scenă cu alții care și-au meritat titlul e oleacă rușinos. Aceștia reușesc să transforme orice inițiativă normală într-un… Ce valoare să aibă acest premiu, titlu, după ce în listă apar tot felul de bloggeri”, a scris Gonța pe o rețea de socializare.

În final, jurnalista a venit cu o propunere pentru Vlad Plahotniuc, cel care ar plăti tot felul de bloggeri. „Poate să-l rugăm pe Vlad Plahotniuc să-i dea 100 000 de mii și să lase oamenii care fac cultură în pace!”, a precizat Gonța.

Citește și: Un câștigător al Premiului Național, acuzat de PLAGIAT

O atitudine critică la acordarea acestui titlu lui Vasilcău a avut și fostul premier, Ion Sturza. „Ce se întâmplă cu noi? Doamnă și simpatică ministru Monica Babuc, ne explicați? Veți ieși pe scena să înmânați „premiul”... Cui?!”, întreabă acesta pe facebook.

Amintim că, ieri, Guvernul a aprobat lista celor zece posesori ai Premiului Național. Printre câștigători s-a regăsit și Traian Vasilcău, care va primi 100 de mii de lei din rezerva de stat pentru Trilogia psalmodică „Regăsit în cer”, pentru traducerea și promovarea literaturii naționale peste hotare, precum și pentru organizarea evenimentelor culturale de susținere a tinerilor talente „Maluri de Prut” și „Steaua Chișinăului – Steaua Moldovei”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md