04:57:42 08.12.2021
Stiri

Pidosnica treime

Opinii 25.01.2016 11:10 Vizualizări4677 Autor: Petru Bogatu
Pidosnica treime


Prezentul continuu

Aparent, protestele anti-Plahotniuc, după cum le-a definit primarul de Drochia în alocuţiunea sa rostită în faţa mulţimii, s-au extins şi au căpătat forţă. Printre oratori au apărut personalităţi de marcă nemaiîntâlnite anterior la atare manifestaţii. Mă întreb însă câţi dintre cei care l-au ascultat pe istoricul Anatol Ţăranu sau politologul Arcadie Barbăroşie au înţeles discursul lor?

Un tablou dizgraţios

Duminică, nişte pretinşi protestatari şi patrioţi ai Moldovei care nu puteau lega româneşte nici două cuvinte s-au manifestat ca nişte brute intolerante. Ei i-au agresat pe unioniştii care, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor din 1859, depuneau flori la monumentul lui Ştefan cel Mare.

Veţi spune că este un caz izolat. Poate că, de bună seamă, e numai un accident, dar unul simptomatic, totuşi, întrucât pare să dea în vileag deturnarea protestelor de către grupările proruse aflate în solda Kremlinului.

Apariţiile ostentative ale liderului Platformei DA, Andrei Năstase, la braţul lui Renato Usatîi şi Igor Dodon arată ca dracul. Această treime pidosnică creează un tablou sinistru, mai dizgraţios chiar decât cel de-al doilea paşaport rusesc al lui Vladimir Plahotniuc.

Contopirea Platformei DA cu Partidul Nostru şi Partidul Socialiştilor nu-i decât o manevră de învăluire. Avem de a face de fapt cu o acoperire civică şi democratică pentru o acţiune rusească şi antiromânească de destabilizare a Republicii Moldova.

O coabitare contra naturii

A coabita cu un interlop filorus şi cu favoritul lui Putin la Chişinău chiar şi împotriva oligarhului Plahotniuc e ca şi cum te-ai alătura Statului Islamic pentru a-l da jos pe Bashar al-Assad. Urmările nefaste ale acestei combinaţii contra naturii se vor vedea în săptămânile următoare.

Orice cooperare cu formaţiunile controlate sau instigate de Moscova e ca un coktail toxic. Liderii PDA care cochetează astăzi cu Dodon şi Renato Usatîi, cu voie sau fără voie, fac jocul Moscovei.

Mai rămâne doar ca Iu. Roşca să urce la tribună. De altfel, dughinistul cu un plămân rusesc ar fi fost văzut şi el duminică în mijlocul protestatarilor.

Unii dintre proeuropenii care au luat cuvântul duminică în Piaţa Marii Adunări Naţionale mai că nu se topeau de fericire, împărţind lacrimi de bucurie cu slugile lui Putin din preajmă şi afirmând cum că cetăţenii Republicii Moldova, indiferent de originile etnice, limba vorbită şi viziunile politice, în sfârşit, s-au unit pentru a combate corupţia şi a dărâma sistemul oligarhic. Fals.

Nu poţi prepara mâncare sau face curat pe masă cu mâinile murdare. Nu te duci la biserică să te mărturiseşti cu piatra în sân.

Avatarii Kremlinului

Erijarea lui Renato Usatîi şi Igor Dodon în luptători cu oligarhia şi corupţia este cea mai cruntă farsă a acestui început de an. Ei se folosesc de Platforma DA ca de un avatar proeuropean pentru a-şi ascunde îndărătul unor sloganuri nobile adevăratele lor scopuri mârşave.

Deloc întâmplător, în ultimele zile acţiunile antiguvernamentale s-au radicalizat la modul nepermis, liderii ei etalând nişte revendicării nu numai nerealiste, ci şi contraproductive. Să luăm cererea ultimativă de a convoca alegeri anticipate.

Dacă rămânem pe terenul constituţional şi respectăm legislaţia, un nou scrutin astăzi nu este fezabil, întrucât Parlamentul Republicii Moldova nu se poate autodizolva. Şi nici preşedintele republicii nu are atribuţii să facă asta decât în anumite condiţii speciale care deocamdată nu sunt întrunite.

Ca să nu mai spun că degringolada economică şi socială care a cuprins al doilea stat românesc l-ar trimite într-o comă profundă în cazul intrării lui în plină iarnă într-o campanie electorală. Tocmai de aceea aliaţii occidentali ai Chişinăului pregătesc un ajutor umanitar, de parcă Republica Moldova ar fi lovită de o calamitate naturală.

Mulţumesc, niet!

Ridică întrebări şi afirmaţiile liderilor Platformei DA care, la unison cu noii lor parteneri proruşi, susţin cum că pe ei nu-i interesează geopolitica şi vectorii de politică externă, deoarece scopul lor este mai îngust, ei luptând acum exclusiv cu furtişagurile şi corupţia la nivel înalt. Nici nu ştii ce-i la mijloc mai mult în acest caz: inconştienţă, nesăbuinţă sau ipocrizie.

Păi, cine să salubrizeze acest stat, stimată Platformă DA? Renato Usatîi cu modelul său Lukaşenko de guvernare pe care nu ascunde că-l adoră? Sau Igor Dodon cu verticala putinistă a puterii? Mulţumesc, niet!

Să fiu bine înţeles. Actuala clasă politică s-a discreditat de la stânga la dreapta şi trebuie să plece in corpore, iar nemulţumirile oamenilor sunt legitime. Atâta doar că protestele lor sunt confiscate tot de nişte parveniţi şi cleptomani care profită de situaţie pentru a obliga societatea să sară din lacul lui Tanda în puţul lui Manda.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

eu 25.01.2016 13:14

excelent !

si eu 26.01.2016 18:50

Absolut de acord!

ana 30.01.2016 14:57

minunat

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un pas inedit, corec...

03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioase acțiunile CEC și ale justiției în cazul alegerilor locale noi de la Bălți: excluderea din cursă a candidatului Partidului „Șor”, Marina Tauber, și organizarea turului doi de scrutin pe 19 decembrie cu următorii doi candidați?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md