09:50:39 21.09.2018
 
Stiri

Persoana care i-a luat locul lui Zaharcenko, liderul separatist de la Donețk, ucis recent: Apropiații săi au fugit în Rusia

Știri 10.09.2018 08:30 Vizualizări1004 Autor: Ziarul National
Persoana care i-a luat locul lui Zaharcenko, liderul separatist de la Donețk, ucis recent: Apropiații săi au fugit în Rusia Pagina de Rusia

Șeful provizoriu al așa-numitei „republici populare Donețk” a fost numit actualul președinte al „consiliului poporului”, Denis Pușilin. Decizia a fost anunțată vineri de consiliul popular al așa-zisei „dnr”, transmite Pagina de Rusia.

Anterior, biroul „procurorului” republicii nerecunoscute a declarat drept „ilegală” numirea lui Dmitri Trapeznikov ca șef al „dnr“, numire facută imediat după asasinarea de acum două săptămâni a lui Alexandr Zaharcenko, liderul separatiștilor susținuți de Rusia.

Între timp, presa de la Kiev scrie ca toti consilierii „dnr“ din anturajul lui Zaharhenko, inclusiv așa-numitul ministru al veniturilor și cheltuielilor Alexandr Timofeev, au fugit în Rusia.

Totodată, vineri,consiliul popular al „dnr” a decretat organizarea pe 11 noiembrie curent a alegerilor pentru șefia republicii autoproclamate.

Alexandr Zaharcenko a fost ucis pe 31 august ca urmare a unei explozii în cafeneaua „Separ” din centrul orașului Donețk. Dupa moartea lui Zaharcenko, cel mai apropiat colaborator al său, Dmitri Trapeznikov, a preluat temporar postul său.

În ceea ce-l privește pe Denis Pușilin, după ocuparea de către separatisti, în aprilie 2014, a clădirii administrației regionale Donețk, el a fost numit președinte al „parlamentului dnr“. Ulterior, el s-a retras pentru scurt timp, dar în 2015 a revenit la conducerea separatistă prorusă.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md