02:09:46 22.01.2018
Stiri

PATRU cazuri de GRIPĂ în R. Moldova în ultima săptămână și peste 100 de mii de cazuri de viroze

Social 10.01.2018 14:52 Vizualizări758 Autor: Ziarul National
PATRU cazuri de GRIPĂ în R. Moldova în ultima săptămână și peste 100 de mii de cazuri de viroze

De pe 1 până pe 7 ianuarie curent, în R. Moldova au fost înregistrate patru cazuri de gripă, două dintre care au fost confirmate de laborator.

Potrivit Centrului Național pentru Sănătate Publică (CNSP), la o tânără de 34 de ani din Chișinău a fost confirmată prezența virusului gripal A(H1N1), iar la o altă persoană din raionul Călărași - a virusului gripal de tip B. Acestea nu au fost vaccinate contra gripei și sunt internate la spital.

În aceeași perioadă, în R. Moldova au fost înregistrate 102 416 cazuri de infecții acute a căilor respiratorii superioare și 5 267 cazuri de infecții respiratorii acute severe.


În municipiul Chişinău, au fost raportate 1 944 de cazuri noi de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, în comparaţie cu săptămâna precedentă, când s-au înregistrat 1 699 de cazuri. Aproape 80 la sută dintre bolnavi sunt copii.

Pentru evitarea îmbolnăvirilor, specialiștii CNSP recomandă adresarea la medic la apariţia primelor simptome de boală, izolarea bolnavilor la domiciliu, evitarea contactului bolnavilor cu persoanele cu risc sporit de infectare: femeile gravide, persoanele imuno-compromise, bolnavii cu afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni cronice ale aparatului respirator, diabet zaharat, obezitate etc., spălartul pe mâini cu apă şi săpun sau cu soluţii dezinfectante, după contactul cu bolnavii sau cu obiectele contaminate de aceştia (inclusiv şerveţelele de unică folosinţă) prin tuse sau strănut, precum și acoperirea gurii şi a nasului cu şerveţele de unică folosinţă în timpul tusei şi strănutului.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md