04:54:33 11.04.2021
 
Stiri

PSRM s-ar putea RUPE în două pentru Năstase. Liderul Platformei „DA” spune că poate „scăpa țara de Dodon”, cu voturile socialiștilor: „Spuneau unii înaintași că nu poți rămâne toată viața socialist…”

Actualitate 18.02.2021 10:59 Vizualizări2631 Autor: Ziarul National
PSRM s-ar putea RUPE în două pentru Năstase. Liderul Platformei „DA” spune că poate „scăpa țara de Dodon”, cu voturile socialiștilor: „Spuneau unii înaintași că nu poți rămâne toată viața socialist…”


Liderul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, este convins că în actualul Parlament pot fi găsite voturile necesare pentru învestirea unui guvern anticriză minoritar, în frunte cu dânsul, fără a apela la Partidul „ȘOR”. Acesta susține că mai mult de zece deputați ai fracțiunii Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) pot vota pentru guvernul condus de el, în cazul în care președintele Maia Sandu îl va desemna pentru funcția de prim-ministru.

„Putem să-l excludem din start pe Șor. Punerea în față a lui Șor este doar un pretext. Există partide care caută soluții viabile pentru țară. Suntem mai multe partide în Parlament… Tot acest Legislativ a votat Guvernul blocului „ACUM”, cu doamna Maia Sandu premier. Noi am venit deja cu o ofertă către doamna președinte și colegii de la Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). Ne asumăm guvernarea pentru o perioadă scurtă de timp. Spun că am căutat soluții și unde le-am găsit. Inițial am discutat cu doamna președinte și colegii de la PAS. Ulterior, prin intermediul deputaților am căutat să vedem dacă e posibil să avem suportul pentru un eventual guvern. În iunie am avut 48 de deputați care au votat… Lăsați-l pe Șor, eu vorbesc de Parlamentul R. Moldova, care este pus în fața faptului de a susține sau nu a susține un guvern anticriză. Dacă nu votează acest guvern, atunci mergem la anticipate și ne apropiem mai repede decât își imaginează unii. Dacă îl votează - ne apucăm să rezolvăm cele mai stringente probleme”, a spus aseară Năstase, în cadrul unei emisiuni la Jurnal TV.

Liderul PAS, Igor Grosu, a fost întrebat dacă deputații din fracțiunea sa vor semna lista în sprijinul candidatului la funcția de premier Năstase, dacă liderul Platformei „DA” va reuși să colecteze cel puțin alte 36 de semnături.

„În primul rând, noi o să întrebăm ale cui sunt cele 36 de semnături. Iar dacă acolo se vor regăsi semnături de la Șor, de la „Pentru Moldova”, „Pro Moldova”… de la socialiști… După mariajul de acum câteva zile dintre PSRM și Șor… Care e diferența între Șor și socialiști?”, a întrebat Grosu.

Andrei Năstase a replicat imediat: „Igor, să fim serioși, dar în 2019? (alianța dintre blocul „ACUM” și PSRM n.r). Da, atunci am scăpat țara de Plahotniuc, iar eu vă propun acum să scăpăm țara de Șor, iar apoi de Dodon”.

Grosu l-a întrebat pe Năstase cum poate scăpa țara de Dodon, cu voturile lui Dodon.

„Voi ați inventat o altă matematică. Noi, în iunie 2019, cu ajutorul partenerilor externi, am reușit să-i desprindem pe Dodon și Plahotniuc. L-am pus pe Dodon în rând cu lumea și a votat hotărârea privind statul capturat, a votat și pentru comisiile de anchetă privind privatizările ilegale și pentru comisia de anchetă privind uzurparea puterii în stat.

Eu nu cer nimic acum, dar e cazul să comunicăm și să punem pe hârtie soluțiile care sunt pentru țară. Eu propun să comunicăm cu PD, cu PAS, cu alții… Dar poate este cineva…Spuneau unii înaintași de ai noștri că nu poți rămâne toată viața socialist. Ajungi într-o bună zi să te transformi în liberal. Poate se găsesc acolo (PSRM) 10 - 12 oameni care își doresc ca țara asta să iasă din criză sanitară, din criza economică și să nu admitem un blocaj din care nu vom putea ieși. Să știți că nu sunt cel mai bun la matematică, dar știu istora, știu ce a fost R. Moldova în ultimii 30 de ani, știu cum am scăpat de Plahotniuc… Astfel, când încearcă unii să-ți pună tot felul de etichete, că ești cu Dodon, dacă ești pentru Constituție, că ești cu Șor, cu cutare... Ca să fie foarte clar: Platforma „DA” nu are nimic cu PSRM. Noi ne-am opus în 2019 cedării în favoarea PSRM a șefiei Parlamentului, șefia Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerului Afacerilor Interne”, a punctat Năstase.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Tarnacop 18.02.2021 12:09

Naivitate - Prostie - Tradare ?!!!

Ciobanu 18.02.2021 12:20

Andrei, ori comunist ori socialist prorus este UN GUNOI.

Petre 18.02.2021 14:30

Nici acúm nu intelegeti ca Nastase-i Iuda, care se straduie din rasputeri sa mentina psrm-ul lui Dodon la putere, salvandu-i de puscarie pentru crimele lor Prea multe tradari a facut si a demonstrat ca este pus sa tulbure apele ca si Rosca.

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

02.04.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fake după fake

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md