16:45:59 20.05.2019
 
Stiri

OPINIE // „Se vede că planul DIABOLIC al Moscovei de subminare a cauzei europene în R. Moldova, în multe privințe, a reușit”

Politică 22.02.2019 20:04 Vizualizări618 Autor: Ziarul National
OPINIE // „Se vede că planul DIABOLIC al Moscovei de subminare a cauzei europene în R. Moldova, în multe privințe, a reușit”

„Rareori ți-e dat să vezi o criză de identitate a unei formațiuni politice în ajun de alegeri precum cea prin care trece astăzi blocul „ACUM”. Câteva zile în urmă, vicepreședintele PAS, Mihai Popșoi, a surprins pe toată lumea, declarând că tandemul electoral Maia Sandu – Andrei Năstase se va destrăma după 24 februarie 2019”, scrie analistul Petru Bogatu, într-un editorial pentru deschide.md.

Potrivit lui Bogatu, liderul PPDA, Andrei Năstase, a negat vehement că „ACUM” s-ar fragmenta după 24 februarie. „Numai că dezvăluirile lui Popșoi nu par întâmplătoare. Ele vin să confirme și o sugestie oferită anterior de Maia Sandu, potrivit căreia partidul său va căuta să își mențină identitatea în perioada postelectorală. Am putea trece, totuși, peste acest puseu de schizofrenie politică, dacă nu ieșea la rampă Alexei Tulbure, ideologul blocului ACUM, suspectat de legături cu serviciile secrete ale Rusiei. Acesta îndeamnă ca toate partidele de opoziție, și cele proeuropene, și cele filoruse, să se unească provizoriudupă scrutin pentru a-l răsturna pe Plahotniuc. Este consternant modul în care Tulbure propunesă scape de PD. El nu dorește o coaliție de durată între PAS, PPDA, PSRM și partidul lui Renato Usatîi. El vrea doar o coabitare ad-hoc între ele pentru a curăța instituțiile statului de influența lui Plahotniuc. Altfel spus, fără proceduri constituționale, fără justiție, doar prin lovituri revoluționare. Asta îmi amintește de lovitura de stat din Muntenegru, organizată de GRU chiar în ziua alegerilor din această țară”.

Capac la toate a pus Renato Usatîi, care a dezvăluit că a finanțat protestele organizate de Andrei Năstase în 2015-2016, crede Bogatu. „Numai că implicarea financiară a primarului fugar de la Bălți nu-i un mare secret. Mai mult decât atât. Pe internet circulă o interesantă conversație telefonică pe care o poartă Usatîi. El spune că Năstase, după scrutin va colabora discret cu partidele filoruse pentru a sabota crearea unei majorități pro-occidentale. Ce trebuie să înțelegem din toate acestea? Din două una. Oriblocul „ACUM” se destramă pentru a îngreuna crearea unei alianțe proeuropene după alegeri, ori Maia Sandu a aflat că Andrei Năstase o va abandona după alegeri și caută să i-o ia înainte.

Așa o fi sau altfel, lucrurile se complică serios. Se confirmă suspiciunile de odinioară, că „ACUM” a fost conceput ca un vehicul electoral pentru a sminti alegătorii proeuropeni, nu pentru a emana după alegeri o guvernare pro-românească și pro-occidentală. Se vede astfel cu ochiul liber că planul diabolic al Moscovei, de subminare a cauzei europene în R. Moldova, în multe privințe, a reușit. Îi mai rămâne puțin ca să-și atingă scopul final și anume să împiedice crearea unei majorități proeuropene la Chișinău și să aducă la guvernare marionetele lui Putin”, conchide acesta.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2019 09:18 Nicolae Negru Degeaba ne numim unioniști…

17.05.2019 09:27 Nicolae Negru De ce suferim? De oligarhie sau prostie?

15.05.2019 08:02 Vitalie Hadei ANALIZĂ // Portretul PSIHOLOGIC al lu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md