00:46:21 05.12.2021
Stiri

Omul lui Dodon de la conducerea „Moldovagaz” îi MUȘTRULUIEȘTE pe moldovenii care fierb la aragaz două căni de apă și nu una. „Comunicatele lor au menirea să provoace PANICĂ și să slăbească pozițiile R. Moldova la negocierile cu Gazprom”

Actualitate 17.10.2021 10:23 Vizualizări5069 Autor: Ziarul National
Omul lui Dodon de la conducerea „Moldovagaz” îi MUȘTRULUIEȘTE pe moldovenii care fierb la aragaz două căni de apă și nu una. „Comunicatele lor au menirea să provoace PANICĂ și să slăbească pozițiile R. Moldova la negocierile cu Gazprom”


Directorul „Moldovagaz”, Vadim Ceban, a decis să-i muștruluiască pe moldovenii care nu înțeleg că în aceste zile trebuie să reducă la maximum consumul de gaze.

Într-o postare pe Facebook, Vadim Ceban, unul dintre apropiații lui Igor Dodon, îi învață pe consumatorii din R. Moldova cum să economisească gazele naturale, în lipsa unui contract cu „Gazprom”.

Cetățenii R. Moldova au fost chiar îndemnați să fie atenți și câtă apă pun la fiert pentru a pregăti un ceai.

„De ce să fierbi un ceainic plin, dacă ai nevoi de o singură ceașcă cu ceai?”, a scris Ceban.

Citește și: Dodon îi cere președintelui Maia Sandu să meargă de URGENȚĂ la Putin după gaze: „A refuzat să participe la ședința Consiliului șefilor de state al CSI, unde ar fi putut să discute cu Putin despre gaze”

Pe lângă faptul că majoritatea moldovenilor nu porneau aiurea centralele termice nici până la această criză a gazelor, fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandr Slusari, consideră că „Moldovagaz”, care joacă de partea Federației Ruse și „Gazpromului”, încearcă să provoace panică în rândul cetățenilor prin astfel de mesaje. În așa fel, furnizorul de gaze vrea să slăbească și pozițiile R. Moldova în negocierile cu „Gazprom”.

Citește și: „Moldovagaz” seamănă PANICĂ în rândul cetățenilor? Furnizorul de gaze naturale îndeamnă, a doua zi consecutiv, moldovenii să deconecteze centralele termice și să folosească gazele doar la prepararea hranei

Potrivit lui Slusari, întreprinderea la care „Gazprom” deține 50% din acțiuni ar pune presiune pe autoritățile de la Chișinău pentru a le determina să cedeze în fața Moscovei.

Citește și: Nantoi: „Moldovagaz” este o ANEXĂ a „Gazprom”, iar Chișinăul nu va plăti datoriile de 7,8 miliarde de dolari asumate de Krasnoselski. El e o mizerie, care se scapă în pantaloni de frică în anticamera lui Gușan… Avem nevoie de ALTERNATIVE”

„Toate comunicatele de presă care vin ca din mitralieră de la „Moldovagaz”, nu știu dacă cuvântul Moldova mai este relevant aici, au menirea să aducă panică, încercându-se să se slăbească pozițiile R. Moldova în negocierile cu „Gazprom”. Pentru oameni este clar cum stau lucrurile, toți au înțeles că „Gazprom” a recurs la tactica sa tradițională de șantaj. Nu putem vorbi despre o relație comercială, pentru că este vorba de două companii care sunt administrate de la același punct de comandă – „Gazprom” și „Moldovagaz”. Este o problemă politică ce trebuia să fie rezolvată între Guvernul R. Moldova și Guvernul Federației Ruse”, a spus Slusari în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Citește și: Spînu i-a pus la punct pe Voronin și Reidman, care s-au interesat în BATJOCURĂ „și-i cu gazul”: „Ați făcut ca țara aceasta să fie ȘATAJATĂ, iar generația mea trebuie să scoată mizeria pe care ați făcut-o până acum”

Deputații PAS afirmă că Guvernul Gavrilița se confruntă acum cu problemele moștenite de la fostele guvernări și cu datorii care s-au acumulat de zeci de ani.

„Această problemă vine ca urmare a deciziilor proaste pe care le-au luat conducătorii R. Moldova acum 15-20 de ani, care s-au gândit doar la ziua de astăzi, lăsând datorii pe care trebuie să le plătim acum. Problema cea mare a fost diversificarea surselor, am fost dependenți mereu de o singură sursă. Problema cea mare a guvernelor precedente este că n-a creat acea infrastructură de alternativă”, a spus deputatul PAS, Virgiliu Pâslariuc, citat de IPN.

Comentatorul politic Vlad Țurcanu crede că toată retorică creată în jurul lipsei unui nou contract de achiziție a gazului rusesc are menirea de a induce în societate o stare de panică, acesta fiind și unul dintre elementele războiului hibrid.

„Ani în șir R. Moldova a fost condusă de forțe care au acționat ca niște agenți de influență ai Federației Ruse. Avem două dimensiuni aici, una politică și una tehnico-comercială. În ultimele săptămâni, s-au developat personaje care jubilează pe acest subiect, care încearcă să arunce acest subiect stric în sfera politicului, iar toată această situație s-a transformat într-un război hibrid informațional”, a spus comentatorul politic, Vlad Țurcanu.

Trei zile la rând, inițial prin două comunicate de presă, iar ulterior printr-un mesaj postat pe Facebook de Vadim Ceban, „Moldovagaz” a solicitat consumatorilor casnici să dea dovadă de responsabilitate civică și să reducă temporar consumul de gaze naturale. „Moldovagaz” solicită oamenilor deconectarea sistemelor individuale de încălzire pe perioada absenței de acasă, dar și limitarea consumului gazelor naturale în scopul pregătirii sau încălzirii hranei și a apei. De asemenea, consumatorilor noncasnici li se cere identificarea posibilităților de trecere la surse alternative de combustibil.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md