07:05:35 03.12.2021
Stiri

„Moldovagaz” seamănă PANICĂ în rândul cetățenilor? Furnizorul de gaze naturale îndeamnă, a doua zi consecutiv, moldovenii să deconecteze centralele termice și să folosească gazele doar la prepararea hranei

Actualitate 15.10.2021 15:05 Vizualizări2587 Autor: Ziarul National
„Moldovagaz” seamănă PANICĂ în rândul cetățenilor? Furnizorul de gaze naturale îndeamnă, a doua zi consecutiv, moldovenii să deconecteze centralele termice și să folosească gazele doar la prepararea hranei


„Moldovagaz” îndeamnă repetat cetățenii R. Moldova să economisească la maximum gazele naturale, prin intermediul unui comunicat de presă. Furnizorul de gaze face apel la responsabilitatea civică a fiecăruia și le cere moldovenilor să nu pornească centralele termice, dar să se limiteze doar în a folosi gazele pentru prepararea hranei.

„În legătură cu instituirea nivelului de alertă în sectorul gazelor naturale în R. Moldova, S.A. „Moldovagaz” solicită consumatorilor finali să dea dovadă de înțelegere și responsabilitate civică, reducând temporar consumul zilnic de gaze naturale”, se arată într-un comunicat de presă al „Moldovagaz”.

Citește și: Nantoi: „Moldovagaz” este o ANEXĂ a „Gazprom”, iar Chișinăul nu va plăti datoriile de 7,8 miliarde de dolari asumate de Krasnoselski. El e o mizerie, care se scapă în pantaloni de frică în anticamera lui Gușan… Avem nevoie de ALTERNATIVE”


Astfel, furnizorul de gaze le cere consumatorilor casnici să deconecteze sistemele individuale de încălzire (cazane de gaze și alte utilaje) pe perioada absenței (pe parcursul zilei de lucru, pe perioada plecării/deplasării), să reducă la capacitate minimă consumul utilajelor de gaze pe timp de noapte, inclusiv consumul de gaze în timpul zilei, dar și să limiteze consumul gazelor naturale în scopul pregătirii sau încălzirii hranei și a apei.

CITIȚI și Stare de ALERTĂ în sectorul de gaze naturale. Guvernul eliberează deja PĂCURA din rezervele de stat, pentru a economisi gaze. „Energocom a pornit deja NEGOCIERILE cu alți furnizori de gaze naturale”

Totodată, consumatorilor noncasnici li se cere organizarea programului de muncă al angajaților, astfel încât să fie redus la maximum timpul de încălzire a încăperilor, unde se desfășoară activitatea de producere, adaptarea și organizarea regimului de activitate a întreprinderii în ture, la necesitate, reducerea utilizării gazelor naturale în scopuri secundare.

Citește și: Spînu i-a pus la punct pe Voronin și Reidman, care s-au interesat în BATJOCURĂ „și-i cu gazul”: „Ați făcut ca țara aceasta să fie ȘATAJATĂ, iar generația mea trebuie să scoată mizeria pe care ați făcut-o până acum”


„Moldovagaz” mai cere ca la întreprinderile din sectorul comunal-menajer să se desfășoare o campanie de informare în rândul angajaților pentru reducerea consumului de gaze naturale, în scopuri personale, dar și să fie identificate posibilități de trecere la surse alternative de combustibil.

De menționat că „Moldovagaz” a lansat și joi, pe 14 octombrie, un mesaj similar.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

26.11.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // România și nevoia de...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md