12:44:11 19.05.2019
 
Stiri

OFICIAL // Lucrările pentru extinderea până la Chișinău a gazoductului Iași – Ungheni vor DEMARA săptămâna viitoare. Complexul operațional va fi CONSTRUIT lângă Universitatea Agrară de Stat

Economie 15.02.2019 15:31 Vizualizări1305 Autor: Ziarul National
OFICIAL // Lucrările pentru extinderea până la Chișinău a gazoductului Iași – Ungheni vor DEMARA săptămâna viitoare. Complexul operațional va fi CONSTRUIT lângă Universitatea Agrară de Stat

Lucrările de montare a conductei de interconectare a Sistemului de Transport Gaze din România cu Sistemul de Transport Gaze din R. Moldova, pe direcția Ungheni - Chișinău, vor demara luni, 18 februarie, începând cu ora 11.00, se arată într-un comunicat al „Vestmoldtransgaz” SRL.

La eveniment vor participa înalți demnitari ai guvernelor din România și R. Moldova, directorul general al SNTGN Transgaz SA România, administratorul „Vestmoldtransgaz” SRL și președintele consiliului de administrație al constructorului implicat în realizarea proiectului.

Complexul operațional „Vestmoldtransgaz” va fi construit în apropierea Universității Agrare de Stat din Chișinău, pe o suprafață de peste patru hectare și va fi format din șase corpuri de clădire: Clădirea Principală de dispecerat și comandă, Hala Industrială cu Atelier Mecanic și Depozit, Clădire Poartă, Clădire Laborator, Clădire Pompe PSI.

Complexul va avea scopul de a asigura funcționalitatea sistemului de transport gaze prin monitorizarea şi dirijarea procesului de curgere stabilă a fluxului de gaze naturale dintr-un sistem de transport în altul, centralizarea și interpretarea datelor privind scurgerile de gaze accidentale, integritatea conductei, comanda de la distanță a instalațiilor, arhivarea evenimentelor pentru toate instalațiile de automatizare și efracție, exportarea datelor către sistemele ierarhice superioare, monitorizarea compoziției gazului, semnalizarea stării echipamentelor de achiziție și transmitere a informațiilor, semnalizarea avariilor pe bază de proceduri, luarea măsurilor rapide de remediere, schimbul de date tehnice referitoare la conductă, în timp real cu un centru similar din România pe baza protocolului de operare dintre cele două state.

Implementarea proiectului, administrarea conductei, operarea și exploatarea acesteia vor fi realizate de „Vestmoldtransgaz” SRL, subsidiara companiei SNTGN „Transgaz” SA România.

Construirea gazoductului Ungheni – Chișinău reprezintă un pas important pentru diversificarea surselor și rutelor de aprovizionare cu energie, ce contribuie la securitatea energetică, modernizarea și dezvoltarea infrastructurii energetice existente, la îmbunătățirea eficienței energetice și integrarea R.Moldova pe piața energetică europeană.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2019 09:27 Nicolae Negru De ce suferim? De oligarhie sau prostie?

15.05.2019 08:02 Vitalie Hadei ANALIZĂ // Portretul PSIHOLOGIC al lu...

13.05.2019 16:00 Ziarul National Gheorghe Răileanu, primar de Cimșlia:...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md