06:23:20 06.12.2023
Stiri

VIDEO // EXPLICAȚIA Maiei Sandu vizavi de motivele pentru care Sergiu Sârbu nu a fost primit la ședința CSS: „Vine dintr-o GRUPARE membrii căreia sunt implicați direct...”

Actualitate 26.02.2021 18:29 Vizualizări2908 Autor: Ziarul National
VIDEO // EXPLICAȚIA Maiei Sandu vizavi de motivele pentru care Sergiu Sârbu nu a fost primit la ședința CSS: „Vine dintr-o GRUPARE membrii căreia sunt implicați direct...”


Președintele Maia Sandu este convinsă că a procedat corect atunci când a decis ca președintele Comisiei parlamentare pentru securitate și ordine publică, Sergiu Sârbu, deputatul Platformei „Pentru Moldova” formată din deputați ai Partidului Șor și transfugi democrați, să nu fie lăsat astăzi să intre la ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS), deși e membru din oficiu al acestei structuri.

Potrivit Maiei Sandu, pe ordinea de zi a ședinței a figurat subiectul privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău (AIC), iar deputatul Sergiu Sârbu ar face parte dintr-o grupare care ar fi implicată în înstrăinarea acestui bun al statului.

CITIȚI și VIDEO // Președintele Maia Sandu, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, în cadrul căreia s-a discutat despre concesionarea Aeroportului: „Din păcate, nu s-a prea întâmplat nimic pe acest dosar”

„Noi am discutat astăzi despre concesionarea AIC. În situația în care domnul Sârbu vine dintr-o…, dintr-o grupare parlamentară, unii dintre membrii căreia sunt implicați în subiectele pe care le-am discutat noi astăzi aici, sunt implicați direct... Acest lucru nu înseamnă altceva decât conflict de interese. Și, în acest caz, pornind de la interesul țării, de la interesul finalizării acestor anchete extrem de importante și, mai ales, să reușim să întoarcem AIC statului R. Moldova, am considerat și consider în continuare că domnul Sârbu nu a putut să asiste la această discuție. L-am informat exact așa și pe dumnealui”, a spus Maia Sandu.

Citește și: VIDEO // Sergiu Sârbu, persona NON GRATA la Președinție. SPPS-ul nu i-a permis să participe la ședința CSS, chiar dacă este membru din oficiu. „Am fost bruscat”

Amintim că Sergiu Sârbu s-a plâns că angajații Serviciului Protecție și Pază de Stat nu i-au permis accesul în Președinție și l-au „bruscat”. Totodată, acesta a confirmat că a fost informat în această dimineață că nu mai este invitat la ședința CSS.

„Mi s-a spus că ar fi vorba de un conflict de interese, deoarece va fi examinat subiectul privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. E un subiect dureros pentru Maia Sandu, dar ce conflict de interese aș avea?”, a întrebat deputatul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md