05:44:19 20.10.2020
 
Stiri

Noi „PERLE” de la Corneliu Furculiță, apropiatul lui Dodon care îndeamnă agricultorii să „rabde” până „Domnul ne va da ploaie și roadă”: Socialistul sperie agricultorii că vor rămâne fără PĂMÂNTURI

Actualitate 17.08.2020 11:34 Vizualizări1414 Autor: Ziarul National
Noi „PERLE” de la Corneliu Furculiță, apropiatul lui Dodon care îndeamnă agricultorii să „rabde” până „Domnul ne va da ploaie și roadă”: Socialistul sperie agricultorii că vor rămâne fără PĂMÂNTURI


Liderul fracțiunii Partidului Socialiștilor (PSRM) din Parlament, Corneliu Furculiță, susține că agricultorii din R. Moldova au mare noroc de Guvernul Chicu, deoarece acesta „face tot posibilul și chiar imposibilul” pentru a-i ajuta în acest an destul de complicat pentru R. Moldova.

Potrivit lui Furculiță, să fi fost acum în funcție Guvernul Sandu, lucrurile erau mult mai complicate pentru agricultori. Mai mult, socialistul îi sperie pe agricultori că vor rămâne fără pământ, dacă vor asculta de opoziție, deoarece reprezentanții acesteia vor permite străinilor să cumpere pământul din R. Moldova.

Furculiță, cel care îndemna ieri agricultorii și oamenii rămași fără o bucată de pâine „să rabde” până când „Domnul ne va da și ploaie și roadă”, a declarat că seceta era previzibilă de anul trecut, deoarece „au fost precipitații insuficiente”.

„R. Moldova se confruntă cu o secetă fără precedent și nu e un proces început în primăvară. Guvernul a întreprins acțiuni fără precedent de ajutorare a agricultorilor. Guvernul caută metode pentru a ajuta agricultorii. Seceta a venit împreună cu pandemia, care influențează rezultatele în economia națională și face imposibilă colectarea mijloacelor financiare la bugetul de stat. Subvențiile acordate agricultorilor provin din colectările la bugetul de stat. În aceste condiții dificile, Guvernul face tot posibilul, chiar vreau să spun că multe lucruri imposibile, astfel ca situația agricultorilor să fie ameliorată, pentru ca aceștia să-și poată semăna câmpurile pentru anul viitor”, a declarat astăzi Furculiță, în cadrul unui briefing de presă susținut astăzi în Parlament.

Potrivit socialistului, opoziția nu face decât să profite de „urgia care s-a abătut peste agricultori”.

„Sunt forțe politice care imploră, roagă agricultorii să ia tractoarele și să vină în piața de la Chișinău. Ei vor ca situația să iasă de sub control, să fie haos. Alături de agricultori aceștia invită și alte pături sociale. Ambele partide au fost anul trecut la guvernare, când au fost agricultorii afectați de grindină. Guvernul Sandu nu a acordat o minimă atentie agricultorilor din zona de nord, nu a fost la ei și nu au fost evaluate pierderile suportate de pomicultorii din nordul republicii. Vreau să le spun agricultorilor că aceste forțe politice nu au nimic mai bun pentru ei decât o optimizare. Știți care? Optimizarea micilor fermieri, astfel ca să nu mai existe micii fermieri care să solicite subvenții. Acest lucru se va executa prin permiterea străinilor de a cumpăra pământurile în R. Moldova. Seceta e un fenomen des în R. Moldova și el trebuie combătut sistemic. Mă refer la un program de stat care se discută în Guvern”, a mai adăugat Furculiță.

De menționat că sute de fermieri au venit cu tehnica agricola la Chișinău, pentru a solicita suportul autorităților. Aceștia au avut întrevederi cu premierul Ion Chicu, însă negocierile nu s-au soldat cu nimic. Agricultorii vor câte 3 000 de lei pentru un hectar afectat de intemperii, în condițiile în care autoritățile le promit mai puțin de jumătate din această sumă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Tarnacop 17.08.2020 13:47

Se vede ca-i consatean cu kuliokul- minciunos, hapsan si prost. La sasilisati nici cu lupa nu gasesti pe cineva care merita atentie - de respect nici vorba.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.10.2020 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine îl salvează pe ...

16.10.2020 08:58 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vaca lui Lavrov

12.10.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine mai are nevoie ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Pentru cine veți vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md