17:33:58 08.03.2021
 
Stiri

Năstase, apel la RESPONSABILITATE după întâlnirea cu premierul de la București: „Guvernul Platformei „DA” va fi primul guvern asistat de România. Nu mai căutați pretexte, faceți ceea ce trebuie. Lumea civilizată așteaptă decizia voastră!”

Actualitate 06.07.2020 13:00 Vizualizări1189 Autor: Ziarul National
Năstase, apel la RESPONSABILITATE după întâlnirea cu premierul de la București: „Guvernul Platformei „DA” va fi primul guvern asistat de România. Nu mai căutați pretexte, faceți ceea ce trebuie. Lumea civilizată așteaptă decizia voastră!” Captură privesc.eu


Liderul Platformei „DA”, Andrei Năstase, susține că Bucureștiul și UE sprijină ideea demiterii Guvernului Chicu și învestirea unui executiv asumat de către formațiunea pe care o conduce, iar acum totul depinde de deputații Parlamentului R. Moldova.

„Premierul României, Ludovic Orban, și toți colegii săi miniștri sunt pregătiți să se implice activ, oferind asistență tehnică și financiară așa încât reformele de care R. Moldova are atât de mare nevoie să fie implementate, să schimbe în bine viața oamenilor și să pună prima bornă în călătoria națiunii noastre către spațiul liber și democratic al țărilor europene civilizate. Săptămâna petrecută de mine la București mi-a întărit convingerea că un guvern al Platformei „DA” va fi sprijinit pentru implementarea reformelor de care R. Moldova are atât de mare nevoie. M-am asigurat că viitorul guvern pe care noi suntem pregătiți să ni-l asumăm va reuși, sprijinit de România, de UE să scoată R. Moldova din criza generalizată în care se află”, a declarat astăzi Andrei Năstase, în cadrul unei conferințe de presă în care a prezentat bilanțul întrevederilor sale cu decidenții din România.

În opinia lui Năstase, nu de „vorbe și de balet politic” are nevoie astăzi R. Moldova. „Trebuie să fim responsabili, solidari și pregătiți să înlocuim imediat amatorismul și improvizațiile Guvernului Chicu cu profesionalism și asistență tehnică și financiară consistentă. Guvernul Platformei „DA” va fi primul guvern asistat, din toate punctele de vedere, de partenerul său strategic, de România. Parteneriatul strategic dintre România și R. Moldova sa va transforma într-o platformă interstatală de lucru în favoarea cetățenilor de pe ambele maluri ale Prutului, indiferent care este limba pe care aceștia o vorbesc, indiferent care sunt simpatiile lor politice”.

Acesta mai spune, făcând referire la PAS, că trebuie să renunțe la diferite pretexte pentru a amâna demiterea Guvernului Chicu. „Fac un apel către toți deputații din Parlamentul R. Moldova să înțeleagă că vremea răfuielilor politice a trecut. Situația este atât de dificilă, încât suntem cu toții obligați să renunțăm la pretexte, scuze, motive sau orgolii personale. Este vremea soluțiilor, nu a discuțiilor! Singura soluție rezonabilă pe care o are astăzi la îndemână R. Moldova pentru a ieși din criza generalizată în care se află este un guvern proeuropean, profesionist, responsabil și capabil să livreze rezultate într-un timp foarte scurt. Moldova are nevoie de un guvern pe care România să-l recunoască, fără condiționalități, ca bun partener pentru consolidarea și dezvoltarea Parteneriatului strategic, iar UE să-l valideze, încă de la numire, ca fiind guvernul care poate implementa reforme democratice ireversibile.

Tot ce depinde de Platforma „DA” am făcut! Ne-am asigurat că viitorul guvern proeuropean va fi sprijinit integral de România, implicit de UE în toate activitățile sale. Acum, domnilor deputați, este rândul dumneavoastră. Vă invităm respectuos să faceți ce trebuie pentru R. Moldova, să semnați moțiunea de cenzură a Platformei „DA”, să demiteți prin vot Guvernul Chicu și să instalați guvernul proeuropean asumat de Platforma „DA”. Nu mai căutați pretexte, faceți ceea ce trebuie. Lumea civilizată așteaptă decizia voastră”, a conchis Năstase.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

I.Vasile 06.07.2020 13:06

Ăsta încurcă noțiunile și definițiile operaționale, dar se vrea prim - ministru, prșădinte, primar, ministru, deputat...

Pricopsitu 06.07.2020 15:12

In mintea ta cea încîlcită poți DOAR să vezi incurcături de noțiuni și definiții, măi tovarășe I.VASILE ! LUCRURILE SUNT CHIAT FOARTE CLARE SI UNICE ;PRIN ROMÂNIA, CU ROMÂNIA ÎN UE !!

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
08.03.2021 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, șefă de ...

05.03.2021 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // Calea constituțional...

01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md