04:01:58 24.02.2020
 
Stiri

MPU, îngrijorată de intenția Guvernului de a privatiza „Metalferos”: „Dodon a anunțat, împreuna cu ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, despre „darea la fier vechi” a armamentului și munițiilor de la Cobasna...”

Partide/Comunicate 27.01.2020 15:35 Vizualizări1159 Autor: Ziarul National
MPU, îngrijorată de intenția Guvernului de a privatiza „Metalferos”: „Dodon a anunțat, împreuna cu ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, despre „darea la fier vechi” a armamentului și munițiilor de la Cobasna...”


Piața metalelor din Republica Moldova a fost „cel mai tenebros domeniu” al economiei moldovenești, cu „reflexe” permanente de evaziune fiscală și spălare de bani, iar prin anunțul Guvernului de a privatiza întreprinderea de stat „Metalferos” s-ar pune la cale „încă o hoție a lui Dodon”, arată Mișcarea Politică Unirea (MPU), într-un comunicat de presă.

„Metalferos a fost și rămâne a fi o sursă „inepuizabilă” pentru finanțarea unor partide politice din arcul guvernamental, în special Partidul Democrat, prin Vladimir Plahotniuc, care a impus în ultimii ani directorii întreprinderii, dar și Partidul Socialiștilor, prin Igor Dodon, al cărui naș de cununie, Serghei Catană, de 13 ani este director financiar al acestei companii de stat”, susține MPU, care tratează „cu prudență și îngrijorare” intenția anunțată a Guvernului lui Igor Dodon de a privatiza întreprinderea de stat „Metalferos”.

CITIȚI și Guvernul scoate la PRIVATIZARE întreprinderea „Metalferos”: „Cui îi va vinde Dodon compania? Nașului? Fratelui? Lui Cheaika? Socialiștii vor să FURE întreaga companie printr-o privatizare obscură”

Potrivit aceleiași surse, deetatizarea Î.S. „Metalferos” poate fi realizată doar după realizarea și dezbaterea în spațiul public a unui raport amplu despre privatizările efectuate în ultimii ani, mai ales cele din „epoca lui Plahotniuc”, după realizarea unui raport privind activitatea economică a „Metalferos” în ultimii 10 ani și impactul negativ al menținerii monopolului pe piața metalelor, după „consumarea” pe cale judiciară a tuturor demersurilor „istorice” ale poliței, procuraturii și FISC-lui pe tema „Metalferos”, după rezolvarea conflictelor de interese ale lui Igor Dodon, ale cărui afin este la conducerea întreărinderii, dar și după transmiterea dreptului de realizare a procesului de privatizare unei companii internaționale de referință, selectate prin concurs.

„Grăbirea procesului de privatizare a „Metalferos” de către Guvernul lui Igor Dodon, fără realizarea acțiunilor premergătoare, enunțate de MPU, va fi calificată drept încă o hoție a lui Dodon și MPU va întreprinde toate demersurile legale pentru a obstrucționa un proces netransparent în acest sens, inclusiv prin chemarea cetățenilor întru apărarea patrimoniului public. Trebuie să ținem cont de faptul că Igor Dodon a înființat recent în Federația Rusă, împreună cu Igor Ceaika, câteva întreprinderi, având scopul clar de face „afaceri” pe teritoriul Republicii Moldova. În august 2019, Dodon a anunțat, împreună cu ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu, despre „darea la fier vechi” a armamentului și munițiilor de la Cobasna. Prin urmare, inițiativa lui Dodon de privatizare a Metalferos trebuie privită prin prisma preluării activității de colectare și export al ferului vechi, aflat în stânga Nistrului, și stabilirea a unui nou monopol, aflat în mâinile sale, ale Rusiei și ale acoliților din regiunea transnistreană, în vederea continuării devalizării R. Moldova”, cităm din același comunicat.

CITIȚI și LECȚIE de economie pentru Chicu, după ce a anunțat că „Matalferos” va fi privatizată: „Prin privatizare, un monopol NU dispare”

Amintim că premierul Ion Chicu a anunțat astăzi pe Facebook că Guvernul va scoate la privatizare întreprinderea „Metalferos” ca să fie „cu un monopol mai puțin” în R. Moldova. În replică, deputații din opoziție i-au spus că privatizarea nu înseamnă demonopolizare și l-au întrebat pe premier dacă pregătește „afacerea” pentru fratele președintelui Igor Dodon, care are afaceri cu fiul fostului procuror al Federației Ruse, Igor Ceaika.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Basarabeanu49 27.01.2020 16:12

Banii se termină, gluma se îngroașă.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md