18:47:50 25.09.2020
 
Stiri

LECȚIE de economie pentru Chicu, după ce a anunțat că „Matalferos” va fi privatizată: „Prin privatizare, un monopol NU dispare”

Economie 27.01.2020 12:29 Vizualizări1588 Autor: Ziarul National
LECȚIE de economie pentru Chicu, după ce a anunțat că „Matalferos” va fi privatizată: „Prin privatizare, un monopol NU dispare”


Piața metalelor din R. Moldova ar trebui mai întâi demonopolizată, după care se poate pune problema privatizării companiei de stat „Metalferos” și „în niciun caz invers”.

Cel puțin, așa crede deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba, care îi oferă o lecție de economie premierului Ion Chicu, după ce ultimul a anunțat, pe Facebook, că Guvernul va scoate la privatizare, în perioada imediat următoare, întreprinderea „Metalferos” și vom avea „cu un monopol în țară mai puțin”.CITIȚI și Guvernul scoate la PRIVATIZARE întreprinderea „Metalferos”: „Cui îi va vinde Dodon compania? Nașului? Fratelui? Lui Cheaika? Socialiștii vor să FURE întreaga companie printr-o privatizare obscură”

„Domnule prim-ministru, (...) „monopol” este atunci când o companie e prea mare și domină piața. Asta e rău. (...) Prin privatizare, un monopol nu dispare. El trece din proprietate publică în proprietate privată. Dar rămâne monopol și chiar se consolidează. În țara noastră există multe monopoluri PRIVATE. Atunci când statul nu întreprinde acțiuni clare pentru a distruge monopolurile sau când le creează legi favorabile ca să le mențină puternice, asta înseamnă că statul protejează monopolurile, chiar dacă ele sunt „private”. (...)

Acum statul are toate instrumentele să intervină direct pentru a demonopoliza această piață. Dacă privatizați așa cum este, nu va fi posibil de luat decizii executive pentru a demonopoliza piața asta. Ce de făcut? Întâi demonopolizare, după asta privatizare. În niciun caz invers”, i-a transmis deputatul Alaiba lui Ion Chicu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Andrei 27.01.2020 13:14

Bravo, Alaiba: punct ochit punct nimerit in adresa unor pretinsi tehnorati.

sophia peter 27.01.2020 19:23

Buna ziua ma numesc Sophia Peter din Statele Unite. Sunt aici pentru a depune mărturie despre o mare și puternică casetă de vrajă numită preot jungunu, am fost atât de confuză și devastată când iubitul meu m-a părăsit pentru o altă fată. Aveam nevoie de el înapoi cu disperare pentru că îl iubisem atât de mult. Așa că m-a ajutat să arunc o vraja de dragoste de întoarcere asupra soțului meu și tocmai în 48 de ore soțul meu s-a întors la mine plângând și cerându-mi iertarea. preotul jungunu l-a eliberat să știe cât de mult am iubit și l-am dorit înapoi. Și El a deschis, de asemenea, ochii pentru a imagina câtă dragoste avem în comun. Pe măsură ce scriu această mărturie acum sunt cea mai fericită femeie de pe pământ. Vreau să recomand această mare casă de vrăjmă oricui are nevoie cu adevărat de o soluție urgentă pentru o distrugere a dragostei Trimiteți-l pe e-mail la; drjungunusolutionspell@gmail.com. Sau ce aplicație este telefonul său.+2348032517618.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

21.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // CEC are probleme cu ...

18.09.2020 12:45 Ziarul National Dodon e de acord ca POLITICIENII să n...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md