22:21:25 21.08.2019
 
Stiri

Ministerul de Externe al Rusiei îl ATACĂ DUR pe ambasadorul SUA în R. Moldova. Dereck J. Hogan este acuzat că face „RECOMANDĂRI” în campania electorală și „sprijină unii politicieni împotriva altora”

Politică 12.02.2019 13:23 Vizualizări2018 Autor: Ziarul National
Ministerul de Externe al Rusiei îl ATACĂ DUR pe ambasadorul SUA în R. Moldova. Dereck J. Hogan este acuzat că face „RECOMANDĂRI” în campania electorală și „sprijină unii politicieni împotriva altora”

Federația Rusă acuză Statele Unite ele Americii că se implică în trebuirile interne ale R. Moldova prin intermediul Ambasadorului său de la Chișinău, Dereck J. Hogan. Mai mult, Moscova afirmă că Dereck J. Hogan își permite să facă anumite „recomandări” în campania electorală și sprijină unii politicieni împotriva altora.

Potrivit unui comentariu al Departamentului de informații și presă al MAE de la Moscova, SUA obișnuiește să se implice în treburile interne ale unor țări, iar o soartă similară o poate avea și R. Moldova.

„Imixtiunea în treburile interne ale unor țări e ceva obișnuit pentru politica externă de la Washington. Astăzi acest lucru este evident în Venezuela, unde SUA încearcă să efectueze o lovitură de stat. Din aceeaşi serie de ocupaţia e și o parte din teritoriul Siriei, după încercările eșuate de a înlătura guvernul legitim de la Damasc. În această serie e și controlul regimului naționalist de la Kiev, care a preluat puterea cu ajutorul americanilor. O soartă similară pare că se pregătește și pentru Moldova”, se spune în comentariul MAE al Rusiei.

„Această impresie este creată de pe urma comportamentul ambasadorului SUA în Chişinău D. Hogan. Imediat după învestirea în funcție, acesta s-a implicat activ în precesele interne din R. Moldova. A susținut public unii politicieni împotriva altora, dă recomandări privind desfășurarea alegerilor parlamentare. În cazul în care Washington nu va fi satisfăcut de câştigătorul alegerilor, pe moldoveni îi paște ruperea legăturilor cu Occidentul și chiar o repetare de „Maidanului” ucrainean”, se arată în comentariu.

MAE al Rusiei mai afirmă că „manierile nediplomatice” ale lui Dereck J. Hogan reflectă în mod clar obiceiurile SUA în ceea ce privește respectare suveranității unui stat: „Se combină amenințările cu promisiunile, în vederea impunerii voinței. Nu ne-am dori ca Moldova să devină următorul câmp pentru astfel de experimente iresponsabile, care au distrus Irak și Libia sau au aruncat în abisul unor conflicte sângeroase Siria și Ucraina”.

Sursa citată mai arată că „poporul moldovenesc va decide de sine stătător pe cine va sprijini la alegerile parlamentare, fără implicarea Washingtonului”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante
Top stiri

Toronto 13.02.2019 14:33

Moskau, get nahhh

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md