20:17:59 12.12.2019
 
Stiri

Metoda INEDITĂ prin care poţi să profiţi de recesiune şi să faci BANI. Cum poţi să te îmbogăţeşti în timp ce toată lumea se afundă în CRIZĂ. Investitorii AU ÎNCEPUT deja să îşi pună banii...

Știri 21.08.2019 18:00 Vizualizări1087 Autor: Ziarul National
Metoda INEDITĂ prin care poţi să profiţi de recesiune şi să faci BANI. Cum poţi să te îmbogăţeşti în timp ce toată lumea se afundă în CRIZĂ. Investitorii AU ÎNCEPUT deja să îşi pună banii... zf.ro

Lumea afundă în datorii, cu unele ţări mai îndatorate faţă de altele, doar câteva economii se menţin încă pe poziţii în ceea ce se conturează a fi finalul unui ciclu economic de creştere care a depăşit deja perioada medie de viaţă. Raportul datoriei faţă de PIB se ridică în medie la 225% la nivel mondial.

Datoria reprezintă un activ deţinut de un creditor. Aceasta are un preţ care poate creşte sau poate scădea. Principala variabilă este încrederea creditorului în capacitatea de plată, care vine mereu cu un anumit grad de incertitudine.

Dacă un creditor deţine datorii faţă de care încrederea în capacitatea de plată este scăzută, dar pe termen lung acel activ are perspective bune, investitorii le pot cumpăra mai ieftin şi pot obţine profituri semnificative – acesta fiind un scenariu des întâlnit în recesiune, explică strategul de investiţii John Mauldin pentru MarketWatch, transmite zf.ro.

Pe segmentul de gospodării, populaţia a petrecut ultimul deceniu încercând să scape ed datorii. Însă guvernele şi businessurile nu au urmat acelaşi parcurs neapărat. Gradul de îndatorare în rândul emitenţilor americani dedatorie, raportat la câştiguri, este cu 50% mai mare acum decât în 2007. În alte cuvinte, datoria a crescut mai repede decât profitul .

Mulţi s-au împrumutat nu pentru a creşte businessul, ci pentru a răscumpăra acţiuni.

Mai mult, universul de investiţii conţine o proporţie mai mare de companii riscante acum. Cel mai scăzut rating de investiţii, BBB, reprezintă acum jumătate dintre toţi emitenţii de datorie din SUA.

Toate acestea sunt doar la o revizuire distanţă de a deveni aşa-numite junk bonds cu randament ridicat.

Datele ilustrate de Mauldin arată că suntn circa 3.000 miliarde de obligaţiuni cu rating BBB emise şi alte 1.000 miliarde dolari cu risc chiar mai ridicat.

„Mă aştept ca lichiditatea din aceste obligaţiuni cu o valoare mai mică decât cea investiţională să dispară rapid în următoarea criză financiară. Am primit un indiciu în decembrie 2015 despre cum ar putea funcţiona acest lucru atunci când s-a topit Third Avenue Focused Credit Fund”, spune Mauldin.

Când recesiunea va lovi, vor apărea din ce în ce mai multe junk bonds, iar emitenţii de datorie vor fi mult mai mulţi decât cei care vor să cumpere şi să împrumute companiile.

Însă acesta este un moment critic, consideră Mauldin, în care investitorii pot analiza perspectivele unui emitent pe termen lung şi pot investi practic la discounturi extrem de ridicate.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
09.12.2019 13:40 Ziarul National Victor Chirilă // Lașitate, inconsecv...

09.12.2019 09:09 Nicolae Negru Politica externă echilibrată în dezec...

06.12.2019 09:24 Nicolae Negru Cazul Filat: de la statul capturat la...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md