10:59:01 23.08.2019
 
Stiri

Mesajul extraterestru din spațiu a fost decriptat. Ce au descoperit astronomii

Știri 07.09.2016 09:32 Vizualizări1967 Autor: Ziarul National
Mesajul extraterestru din spațiu a fost decriptat. Ce au descoperit astronomii sursa: a1.ro

Misteriosul semnal radio detectat anul trecut de un radiotelescop rus în direcția constelației Hercule este de fapt de origine terestră, provenind de la un satelit militar rusesc, conform concluziilor unor cercetători din cadrul Observatorului Astrofizic Special aparținând Academiei Ruse de Științe, informează Live Science.

În urmă cu câteva zile a fost publicată informația conform căreia, în luna mai a anului trecut, o echipă de astronomi ce folosea uriașul radiotelescop rusesc RATAN-600 a detectat un misterios semnal radio provenit din apropierea stelei HD 164595, aflată la 94 de ani lumină distanță de Terra. Caracteristicile semnalului i-a făcut pe oamenii de știință să susțină că nu pot exclude ipoteza că acesta ar fi fost produs de o civilizație extraterestră, deși recunoșteau încă de atunci că explicația este probabil una mult mai prozaică.

„Calculele și analizele ulterioare cu privire la semnal au ajuns la concluzia că acesta este cel mai probabil de origine terestră", nota astronomul Yulia Sotnikova într-un material publicat de Observatorul Astrofizic Special aparținând Academiei Ruse de Științe.

Semnalul detectat în mai 2015 ar putea proveni de la un satelit militar rusesc, la fel cum s-a întâmplat și în cazul unei „alarme false” similare produse în perioada Războiului Rece, conform explicațiilor oferite de Alexander Ipatov, directorul Institutului de Astronomie Aplicată din cadrul Academiei Ruse de Științe.

Cu toate acestea, descoperirea va face obiectul unei dezbateri în cadrul celei de-a 67-a ediții a Congresului Internațional de Astronomie care va avea loc în Guadalajara, Mexic, în 27 septembrie.

Steaua dinspre care părea că vine semnalul este similară Soarelui. Oamenii de știință știu despre aceasta că are cel puțin o planetă, însă ar putea avea mai multe. Semnalul a fost detectat la 15 mai 2015 cu ajutorul radiotelescopului RATAN-600, în Republica Karaciai-Cerchezia din Rusia, în apropierea graniței cu Georgia. Echipa de astronomi a fost condusă de Nikolai Bursov de la Academia Rusă.

Sursa: a1.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.08.2019 09:23 Nicolae Negru Ipocrizie, numele tău e Dodon-Sandu-N...

19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md