11:37:44 02.04.2020
 
Stiri

Foto // Maratonul Copiilor a adunat MII de lei pentru refugiații din Ucraina

Social 03.11.2015 12:22 Vizualizări1782 Autor: Galina Munteanu
Foto // Maratonul Copiilor a adunat MII de lei pentru refugiații din Ucraina


Pentru a doua oară, în acest weekend, a avut loc un maraton al bunătății. O sută de copii, împreună cu părinții lor, s-au mobilizat într-o acţiune de solidarizare cu familiile de refugiaţi interni din Ucraina.

Mobilizați de dorința de a sprijini refugiații interni din Ucraina, copiii, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, s-au prins în cursa bunătății.

Înarmați cu multă energie, pasiune, dar și responsabilitate, cei micuți au alergat repartizaţi în patru curse, în funcție de vârstele participanților. Deşi distanța sugerată de căte organizatori a fost de cel mult patru cercuri, micuții au ținut să alerge și mai mult, astfel, depășindu-și orice limite de implicare. În medie, copiii au alergat o distanță de 600 de metri.

La final de cursă, participanții au primit de la organizatori un bilet pe care era înregistrată distanța alergată. Acest bilet a fost înmânat părinților care, ulterior, au transformat metrii alergați în bani ce urmează să fie donați familiilor de refugiați interni din regiunea Odesa, Ucraina.

Pentru fiecare metru alergat, părinții au scos din buzunar o sumă de 0,25 de lei. În total, s-au adunat 13 mii de lei.

Maratonul Copiilor este o dovadă că lucrurile mari se fac prin gesturi mici, dar multe. Maratonul ne confirmă că noua generație poate deveni mai bună și această valoare poate face parte din viața cotidiană a fiecăruia. Printr-un efort comun suntem capabili să salvăm destinele oamenilor aflați la grea încercare”, a spus directorul Misiunii Sociale „Diaconia”, Igor Belei.

Acest eveniment este o lecție de solidaritate și bunătate. Este o lecție ce alungă din sufletele noastre răutatea, egoismul și aduce cu ea lumina, bucuria și sfințenia”, susține episcopul vicar de la Mitropolia Basarabiei, Antonie de Orhei.

Evenimentul a fost organizat de Misiunea Socială DIACONIA, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului al R. Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.04.2020 11:16 Ziarul National „Opriți transportul public în Chișină...

30.03.2020 10:00 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională (2)

27.03.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională sau...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md