15:17:01 23.05.2024
Stiri

Maia Sandu NU mai vrea HOTAR la Prut: „R. Moldova va fi mult mai în SIGURANȚĂ alături de România, în UE”

Actualitate 07.03.2024 11:06 Vizualizări2970 Autor: Ziarul National
Maia Sandu NU mai vrea HOTAR la Prut: „R. Moldova va fi mult mai în SIGURANȚĂ alături de România, în UE”


Preşedinta Maia Sandu este convinsă că R. Moldova va fi mult mai în siguranţă alături de România în Uniunea Europeană şi a menţionat că îşi doreşte mai multe poduri şi să nu mai fie hotar între cele două maluri ale Prutului. Ea a precizat, în cadrul unui interviu oferit miercuri la Digi24, că pentru dezvoltarea economică va fi mai bine dacă nu vom mai avea graniţe între cele două state.

Întrebată care este visul ei, Maia Sandu a răspuns fără ezitare. „Visul meu este să avem siguranţa păcii şi siguranţa libertăţii. Eu vreau să trăiesc într-o ţară liberă, eu nu vreau să trăiesc într-un regim aşa cum se întâmplă astăzi în Federaţia Rusă. Am şi experienţa regimului sovietic, cunosc şi experienţa părinţilor şi bunicilor mei şi pentru mine libertatea este foarte importantă. Şi de asta îmi doresc cu toată puterea ca republica mea să rămână partea a lumii libere”, a afirmat preşedintele R. Moldova, citată de News.ro.

În același context, șefa statului a subliniat că R. Moldova fa fi în siguranță doar alături de România. „Împreună, sigur, cu toţii împreună, în marea familie europeană pentru că provocările nu vor dispărea. Intrăm într-o perioadă care va fi dificilă şi nu vorbim de un an sau doi, s-ar putea să vorbim de decenii şi cu cât mai uniţi suntem, cu cât mai puternici suntem împreună pentru a ne apăra valorile, pentru a ne apăra libertăţile, cu atât mai bine.

R. Moldova va fi în mult mai multă siguranţă şi cetăţenii ei vor fi mult mai bine alături de România în Uniunea Europeană. Sigur, îmi doresc cât mai multe poduri, îmi doresc să nu mai fie hotare între noi pentru că asta o să ne ajute să ajungem mai repede să vedem locurile frumoase din România, să ajungem mai repede la munte, dar mai ales pentru dezvoltarea economică va fi mult, mult mai bine dacă nu vom avea hotar”, a subliniat Maia Sandu.

Amintim că Maia Sandu a participat pe 5 - 6 martie la Congresul Partidului Popular European de la București, care a reunit conducerea Uniunii Europene, dar și mai mulți șefi de state și de guverne din statele europene. La evenimentul desfășurat în România au participat, de asemenea, președintele Parlamentului, Igor Grosu, și premierul Dorin Recean.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md