14:01:35 11.07.2020
 
Stiri

Macron: Ca să evite vasalitatea față de China, Rusia va căuta parteneriatul Europei

Știri 09.11.2019 18:00 Vizualizări1214 Autor: Ziarul National
Macron: Ca să evite vasalitatea față de China, Rusia va căuta parteneriatul Europei


Emmanuel Macron consideră că, dacă Rusia nu dorește să devină un vasal al Chinei, nu are de ales decât să devină un „partener” al Europei, scrie L’express.

În interviul pentru revista The Economist acordat joi, președintele francez a spus ca modelul actual de dezvoltare al Rusiei nu va putea rămâne stabil mult timp. „El [Vladimir Putin] a dezvoltat un proiect anti-european din cauza conservatorismului proiectului său”, a subliniat Macron, „și nu înțeleg cum pe termen lung proiectul său poate evita parteneriatul cu Europa”.

Șeful celei de-a Cincea Republici a subliniat că, în acest moment, PIB-ul Rusiei este la același nivel cu al Spaniei, populația este în scădere și îmbătrânește, iar armamentul este dezvoltat în ritmul cel mai rapid comparativ cu țările europene, urmând modelul militarizarii excesive și a creșterii numărului de conflicte, de exemplu, în Ucraina. Instabilitatea unui astfel de model, în opinia președintelui francez, va fi piedica principala pentru Rusia „în restabilirea puterii sale”, în ciuda faptului că Europa însăși „cu greșelile sale, i-a oferit posibilitatea să facă acest lucru”.

Astfel, „din cauza greșelilor noastre”, Rusia „și-a îmbunătățit jocul în Siria”. „I-am oferit puțină libertate, așa ca ea poată continua să joace la fel”, a spus președintele Franței.

Cel de-al doilea model spre care s-ar putea orienta Rusia este modelul eurasiatic, al apropierii de China. Liderul francez vede în China o „țară dominantă” și, prin urmare, sugerează că „nu va exista niciodată echilibru în acest model”. Macron remarca pozitia Rusiei la discutiile interguvernamentale privind Noul Drum al Mătăsii: scaunul lui Vladimir Putin este tot „mai departe și mai departe de al lui Xi Jinping”.

„Nu o să cred nicio secundă că strategia lui (Putin) este să fie vasal al Chinei”, a spus Macron. – Până la urmă, ce opțiuni îi rămân? Sa restabileasca echilibrul cu Europa”, conchide președintele francez, explicand astfel măsurile Franței pentru a detensiona relatiie cu Moscova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


LanceaLuiHoriaSus 10.11.2019 00:51

Atunci Rusia să facă cedări in pentru apropierea Europa, nu așa cum a inceput Macron. După cuvinte frumoase Macron ascunde creșterea vasalității Franței fata de Rusia.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md