00:11:46 11.04.2021
 
Stiri

VIDEO // Ministerul Apărării din România DONEAZĂ R. Moldova un nou lot de medicamente și echipamente medicale pentru combaterea pandemiei de COVID-19

Actualitate 06.01.2021 11:56 Vizualizări2376 Autor: Ziarul National
VIDEO // Ministerul Apărării din România DONEAZĂ R. Moldova un nou lot de medicamente și echipamente medicale pentru combaterea pandemiei de COVID-19


Ministerul Apărării Naționale din România a donat astăzi Ministerului Apărării al Republicii Moldova un nou lot de echipamente medicale destinate pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Donația, în sumă totală de 31 de mii de euro, constă din 50 de cutii de clorom cu câte 200 de comprimate fiecare, 1 000 de combinezoane de protecție, 1 000 de măști de protecție FFP2, 500 de viziere de protecție, 500 de litri de alcool sanitar, 2 000 de măști chirurgicale.Prezent la ceremonia de donare a echipamentelor medicale către Spitalul Clinic Militar Central de la Chișinău, Ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță, a declarat că acest ajutor face parte din angajamentele pe care România și le-a asumat față de cetățenii R. Moldova.

Daniel Ioniță a amintit că președintele României, Klaus Iohannis, care a efectuat o vizită în R. Moldova pe 29 decembrie 2020, a anunțat un nou pachet de ajutor pentru cetățenii din stânga Prutului, care include și acest lot de echipament oferit de Ministerul Apărării Naționale de la București, dar și până la 200 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19.

„Această nouă tranșă de materiale donate vine în completarea demersului inițiat de autoritățile române în luna aprilie 2020 și face parte din pachetul consistent de măsuri de sprijin al cetățenilor din Republica Moldova prezentat de către președintele României cu ocazia vizitei la Chișinău, din data de 29 decembrie 2020. Reamintim că, la sfârșitul lunii aprilie 2020, Ministerul Apărării Naționale a contribuit cu personal medical și 10 izolete produse în România, ca parte a efortului inițiat de autoritățile statului român pentru sprijinul Republicii Moldova în prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV2”, a subliniat în discursul său ambasadorul Daniel Ioniță.

Totodată, Ambasadorul României a menționat că donația de astăzi este încă o dovadă vie a faptului că „România face ceea ce zice”: „Prin astfel de gesturi, folosim prilejul să mulțumim în primul rând medicilor care s-au sacrificat în ultimul an pentru a ne fi nouă bine”.Consilierul prezidențial responsabil de domeniul sănătății, Ala Nemerenco, a mulțumit României pentru ajutor, afirmând că echipamentele donate vin să ne ajute să facem față pandemiei.

Prezent la eveniment, ministrul în exercițiu al Apărării de la Chișinău, Victor Gaiciuc, a declarat că „România este și a fost un partener valoros” al R. Moldova, amintind că statul vecin a trimis, primăvara trecută, și medici pentru a salva pacienții infectați cu COVID-19.

CITIȚI și VIDEO // Ceremonia de transmitere a AJUTORULUI UMANITAR oferit de România cetățenilor R. Moldova. Numeroși cetățeni au venit, în pofida pandemiei, să MULȚUMEASCĂ României. „Dumnezeu să binecuvânteze R. Moldova și România”Menționăm că această nouă tranșă de materiale donate vine în completarea demersului inițiat în luna aprilie 2020, când Ministerul Apărării Naționale de la București a contribuit cu personal medical și 10 izolete produse în România.

Cele două ajutoare fac parte din pachetul de măsuri de sprijin al cetățenilor din Republica Moldova, reiterat de către președintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia recentei vizite la Chișinău, și reconfirmă angajamentul României de susținere a autorităților Republicii Moldova, oferind un sprijin concret în efortul acestora de combatere a efectelor crizei pandemice.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

02.04.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fake după fake

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md