06:53:52 22.10.2021
Stiri

VIDEO // Ceremonia de transmitere a AJUTORULUI UMANITAR oferit de România cetățenilor R. Moldova. Numeroși cetățeni au venit, în pofida pandemiei, să MULȚUMEASCĂ României. „Dumnezeu să binecuvânteze R. Moldova și România”

Social 07.05.2020 13:30 Vizualizări1938 Autor: Ziarul National
VIDEO // Ceremonia de transmitere a AJUTORULUI UMANITAR oferit de România cetățenilor R. Moldova. Numeroși cetățeni au venit, în pofida pandemiei, să MULȚUMEASCĂ României. „Dumnezeu să binecuvânteze R. Moldova și România” Facebook


UPDATE // Ministrul Afacerilor Interne de la București, Marcel Vela, a spus că România a fost, este și va fi mereu alături de R. Moldova, mai les în momentele cele mai dificile.

„Este un moment extrem de important. Întreaga lume e în fața unei mari provocări. Această pandemie ne pune la grea încercare pe toți. Pe 27 aprilie s-au împlinit zece ani de la semnarea Parteneriatului strategic între România și R. Moldova. Mai mult ca niciodată trebuie să dovedim prietenie și fraternitate. Nicio țară nu poate răzbi singură în acest război. România a fost, este și va fi alături de R. Moldova. Din experiența acestei pandemii putem învăța un lucru extrem de important: că frații sunt cei mai apropiați, că fraternitatea, legătura de limbă și de sânge sunt atât de importante, încât nu trebuie să fim indiferenți față de ceilalți. Dumnezeu să binecuvânteze R. Moldova și România”, a încheiat ministrul Vela.

UPDATE // Ministrul Sănătății al României, Nelu Tătaru, medic de profesie, a menționat că știe prin ce trec colegii săi aflați astăzi în prima linie a luptei cu COVID – 19.

„Trăim vremuri pe care nu le-am fi gândit acum trei luni. Pandemia a lăsat la o parte multe lucruri pentru a gestiona împreună situația. În calitate de medic chirurg, dincolo de menirea ministerială, înțeleg prin ce trec colegii, frații mei. Suntem într-un moment în care România a arătat că vă este prieten și că vă va fi în continuare. Ajutorul constă în medicamente și echipamente medicale. Dincolo de limbă, istorie, cultura, suntem într-un parteneriat strategic. România este alături de R. Moldova”, a declarat Nelu Tătaru.

UPDATE // Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dubrăveanu, a remarcat faptul că acest ajutor oferit de România vine în clipe grele pentru cetățenii R. Moldova, pentru sistemul de sănătate care are de înfruntat COVID-19: „Privind șirul cu camioane, mă compleșeau emoții de recunoștință. Acest gest este făcut în clipe grele pentru R. Moldova. Astfel de crize au scos în evidență anumite valori și anume puterea prieteniei între oameni, între state. Mulțumim pentru ajutorul acotrdat”.

UPDATE // Premierul Chicu și-a exprimat recunoștința pentru ajutorul umanitar acordat de România R. Moldova.

„Particip pentru prima dată la o ceremonie de acest fel, deși au fost mai multe ajutoare. Acest ajutor oferit de frații noștri este foarte util. Niciodată nu m-am îndoit că România ne va ajuta. Prutul nu poate despărți oamenii buni și nici nu trebuie. Sunt convins că putem porni noi colaborări. Acest ajutor se va transforma în salvarea de vieți omenești și nimic nu poate fi mai important ca asta”, a precizat premierul Ion Chicu.

UPDATE // Premierul Ion Chicu, venit să participe la ceremonia de recepționare a ajutorului umanitar, a fost întâmpinat cu huiduieli.

*************************

O mulțime de oameni s-a adunat astăzi la podul de la Telecentru, în pofida restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19, pentru a asista la ceremonia de transmitere a ajutorului umanitar oferit de România cetățenilor R. Moldova.

Cei prezenți au salutat convoiul format din 20 de camioane pline cu echipamente medicale și medicamente și au mulțumit României pentru suportul acordat în lupta cu COVID – 19.

„Trăiască, trăiască/ Trăiască și-nflorească/ Moldova, Ardealul și Țara Românească”, scandează cetățenii R. Moldova.

De asemenea, cei prezenți contestă gestul Guvernului Chicu de a nu permite ca această ceremonie festivă să aibă loc în Piața Marii Adunări Naționale, un loc simbolic pentru R. Moldova.Ajutorul din România este însoțit de Marcel-Ioan Vela, ministrul Afacerilor Interne al României, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății al României, și Ana Guțu, secretar de stat la Departamentul pentru Relațiile cu Republica Moldova.

Unul dintre camioane va pleca la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău, iar acolo își va face apariția și președintele Igor Dodon să țină un discurs.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

11.10.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Stoianoglo, dr...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md