11:36:34 22.10.2018
 
Stiri

Lideri europeni discută despre înfiinţarea într-o ţară de pe continent, dar în afara UE, a unei tabere pentru solicitanţi de azil respinşi

Știri 06.06.2018 20:00 Vizualizări1029 Autor: Ziarul National
Lideri europeni discută despre înfiinţarea într-o ţară de pe continent, dar în afara UE, a unei tabere pentru solicitanţi de azil respinşi Agerpres

Premierul Danemarcei, Lars Lokke Rasmussen, a afirmat marţi că poartă negocieri cu alţi lideri europeni despre înfiinţarea într-o ţară de pe continent, dar în afara Uniunii Europene, a unei tabere pentru solicitanţi de azil respinşi, relatează miercuri agenţia Reuters.

Potrivit media daneze, Germania, Olanda şi Austria figurează printre ţările implicate în discuţii şi există speranţa că un proiect-pilot iniţial ar putea deschide calea pentru un nou sistem european în domeniul azilului ce va oferi un control mai mare decât sistemul actual.

„Sunt optimist. Pe baza discuţiilor mele cu alţi lideri europeni - şi a dialogului ce are loc la nivel oficial - mă aştept să fim în măsură să facem primul pas în acest an'', a declarat Rasmussen într-un discurs care a marcat Ziua Constituţiei.

Convorbirile au loc direct între guverne europene, şi nu în cadrul UE, a precizat premierul danez pentru media locale.

„Sincer fiind, va fi într-o ţară care nu este pe lista cu destinaţii preferate ale migranţilor sau ale traficanţilor de fiinţe umane'', afirma Rasmussen în discursul său.

Afluxul în Danemarca de solicitanţi de azil care fug de război şi de violenţe din Orientul Mijlociu şi din alte regiuni a scăzut la circa 1.000 în primele patru luni ale acestui an, faţă de 21.000 în 2015. Comparativ cu ţările vecine Suedia şi Germania, Danemarca a oferit azil în general unui număr mai mic de persoane raportat la populaţia sa.

Rasmussen a refuzat să comenteze pentru media locale ce ţări ar putea găzdui o astfel de tabără, deşi el a spus că va fi într-un loc care „nu este îndeosebi de atractiv'' pentru traficanţi. Biroul premierului a refuzat de asemenea să ofere mai multe informaţii, precizează Reuters, citată de Agerpres.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.10.2018 09:09 Nicolae Negru A patra cale sau Ideologia Juche în v...

19.10.2018 08:59 Nicolae Negru Politica urii

18.10.2018 10:02 Ziarul National Gheorghe Erizanu: Erdogan

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că sintagma „integrare europeană” trebuie introdusă în Constituția R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md