Leguma care previne BOLILE CRONICE și îmbunătățește VEDEREA
Preferat de cei mici și cei mari, crud, fiert, rondele sau cubulețe, morcovul este leguma pe care o găsim în majoritatea bucatelor.
Puțini însă cunosc cât de „prețioasă” și câte „minuni” poate face această legumă pentru sănătate.
Un studiu din 2011 a dovedit că substanţele chimice bioactive din sucul de morcovi pot juca un rol important în tratarea anumitor tipuri de cancer, inclusiv leucemie, datorită beta-carotenului şi poliacetilenei, antioxidanţi găsiţi în morcov.
De asemenea, morcovii sunt menţionaţi în mod special într-o lista de alimente responsabile pentru reducerea riscului de cancer de vezica urinară.
În timp ce majoritatea dintre noi au fost învăţaţi că legumele crude au cea mai mare valoare nutritivă, surprinzător, studiile recente au descoperit că morcovii sunt la fel de buni și bogați în vitamine chiar dacă sunt fierți, scrie viataverdeviu.ro.
Morcovul contribuie semnificativ și la îmbunătățirea vederii. În afară de faptul că beta-carotenul dă morcovului culoarea portocalie, mult mai important este că acesta se transformă în organism în vitamina A.
Cunoscuţi pentru beneficiile sănătoase în tot corpul, inclusiv inhibarea creşterii celulelor canceroase, morcovii sunt hrănitori şi delicioşi.
Politicienilor să le fie interzisă simularea credinței
„Vorbiţi despre referendum!": Mesajul preşedintei Maia Sandu pentru cetățenii din diasporă care au revenit acasă de Paşte
Comandamentul SUA în Europa și Africa, exercițiu cu militarii din R. Moldova: Salturi cu parașuta şi trageri de luptă din armamentul de infanterie