15:29:24 25.07.2024
Stiri

Kremlinul pretinde că NU s-ar opune ca R. Moldova să adere la UE: „Este o problemă suverană a fostei republici sovietice, dar sunt mulți moldoveni care vor, de asemenea, să vadă legături mai strânse cu Rusia”

Actualitate 21.06.2024 16:34 Vizualizări1116 Autor: ZiarulNational
Kremlinul pretinde că NU s-ar opune ca R. Moldova să adere la UE: „Este o problemă suverană a fostei republici sovietice, dar sunt mulți moldoveni care vor, de asemenea, să vadă legături mai strânse cu Rusia”


Federația Rusă susține că potențiala aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană „este o problemă suverană” a statului nostru. Totuși, Kremlinul atrage atenția că ar fi „mulți moldoveni”, care își doresc legături mai strânse cu Rusia.

Citește și: DOC // Maia Sandu a SEMNAT DECRETUL privind inițierea negocierilor de aderare la UE: „R. Moldova a îndeplinit toate recomandările Comisiei Europene, iar cetățenii vor decide la REFERENDUM moștenirea pe care o lăsăm generațiilor următoare”

„Potențiala aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană este o problemă suverană a fostei republici sovietice, dar sunt mulți moldoveni care vor, de asemenea, să vadă legături mai strânse cu Rusia”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Reuters.

CITIȚI și DOC // Ce prevede decizia protocolară cu poziția Guvernului, prezentată la conferința în cadrul căreia vor fi deschise oficial negocierile de aderare a R. Moldova la UE? Premierul Dorin Recean, care va conduce delegația la Luxembourg: „Plan ambițios”

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a făcut această declarație după ce președinta Maia Sandu a semnat decretul privind începerea negocierilor de aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană.

Anterior, Maia Sandu a atras atenția că Federația Rusă nu respectă cetățenii R. Moldova și nici alegerea făcută de aceștia, de aceea trimite bani murdari aici pentru a destabiliza situația din R. Moldova..

„Din păcate, Kremlinul nu respectă cetățenii moldoveni și nu respectă alegerea cetățenilor moldoveni. Kremlinul își dorește ca R. Moldova să rămână într-o zonă gri pe care să o folosească în interese proprii. Cetățenii R. Moldova își doresc să fie parte a lumii libere, să aibă șansa să-și consolideze democrația și acest lucru poate fi făcut în marea familie a UE. Cetățenii moldoveni au dreptul să aleagă și să-și construiască prezentul și viitorul”, a afirmat zilele trecute Maia Sandu, în cadrul conferinței de presă comune cu președintele Italiei, Sergio Mattarella, care a întreprins o vizită oficială la Chișinău.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md