14:52:00 25.07.2024
Stiri

DOC // Ce prevede decizia protocolară cu poziția Guvernului, prezentată la conferința în cadrul căreia vor fi deschise oficial negocierile de aderare a R. Moldova la UE? Premierul Dorin Recean, care va conduce delegația la Luxembourg: „Plan ambițios”

Actualitate 21.06.2024 14:30 Vizualizări1508 Autor: Ziarul National
DOC // Ce prevede decizia protocolară cu poziția Guvernului, prezentată la conferința în cadrul căreia vor fi deschise oficial negocierile de aderare a R. Moldova la UE? Premierul Dorin Recean, care va conduce delegația la Luxembourg: „Plan ambițios”


Guvernul de la Chișinău a aprobat vineri, 21 iunie, poziția generală a Republicii Moldova care va fi prezentată la prima Conferință interguvernamentală Republica Moldova – Uniunea Europeană, organizată pe 25 iunie curent la Luxembourg.

Delegația R. Moldova la evenimentul care va da startul oficial pentru demararea negocierilor de aderare la UE pentru R. Moldova va fi condusă de prim-ministrul Dorin Recean.

„Astăzi, Comisia Națională pentru Integrarea Europeană, prezidată de președinta Sandu, a discutat poziția Republicii Moldova pentru negocierea proiectului tratatului de aderare la UE. Documentul protocolar a fost aprobat de Guvern, semnat de toți membrii cabinetului de miniștri și îl voi prezenta săptămâna viitoare la prima Conferință Interguvernamentală R. Moldova - UE. Prioritatea Republicii Moldova este creșterea rezilienței și competitivității economice. Ne propunem integrarea cât mai rapidă a economiei noastre pe piața unică europeană, vom cere acces la toate instrumentele de finanțare al UE, iar pe intern, ne-am setat ca obiectiv să aprobăm toată legislația europeană până în 2030”, a detaliat Dorin Recean, după ce documentul protocolar a fost aprobat în ședință închisă de către Executiv.

CITIȚI și DOC // Maia Sandu a SEMNAT DECRETUL privind inițierea negocierilor de aderare la UE: „R. Moldova a îndeplinit toate recomandările Comisiei Europene, iar cetățenii vor decide la REFERENDUM moștenirea pe care o lăsăm generațiilor următoare”

Șeful Guvernului a adăugat că planul de integrare europeană al Republicii Moldova este unul „ambițios, dar realist”, cu „indicatori foarte clari pentru fiecare capitol de negociere, care să aducă beneficii directe fiecărui om din republica noastră”.

„Sunt sigur că întreaga echipă a Guvernului, în frunte cu Cristina Gherasimov, viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, în calitate de negociator-șef din partea Republicii Moldova, va reuși să parcurgă cu succes acest proces de aderare la Uniunea Europeană”, a punctat premierul Dorin Recean.

Precizăm că președinta Maia Sandu a semnat în dimineața zilei de astăzi decretul prezidențial privind inițierea negocierilor de aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană și a desemnat-o pe Cristina Gherasimov, viceprim-ministră pentru Integrare Europeană, în calitate de negociator-șef din partea republicii noastre.Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md