20:28:56 21.07.2024
Stiri

DOC // Maia Sandu a SEMNAT DECRETUL privind inițierea negocierilor de aderare la UE: „R. Moldova a îndeplinit toate recomandările Comisiei Europene, iar cetățenii vor decide la REFERENDUM moștenirea pe care o lăsăm generațiilor următoare”

Actualitate 21.06.2024 11:04 Vizualizări1639 Autor: ZiarulNational
DOC // Maia Sandu a SEMNAT DECRETUL privind inițierea negocierilor de aderare la UE: „R. Moldova a îndeplinit toate recomandările Comisiei Europene, iar cetățenii vor decide la REFERENDUM moștenirea pe care o lăsăm generațiilor următoare”


Președinta Maia Sandu a semnat vineri, 21 iunie, decretul prezidențial privind inițierea negocierilor de aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană.

De asemenea, la ședința de astăzi a Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană, șefa statului a pus în discuție poziția generală de negocieri a R. Moldova, ce urmează a fi aprobată vineri de Guvern, și a desemnat-o pe Cristina Gherasimov, viceprim-ministră pentru Integrare Europeană, în calitate de negociator-șef din partea republicii noastre.
„Azi am semnat decretul privind inițierea negocierilor de aderare a R. Moldova la UE. R. Moldova a îndeplinit toate recomandările Comisiei Europene. Astfel, la doi ani de la obținerea statutului de țară candidată, va avea loc prima Conferință Interguvernamentală Moldova - UE, la 25 iunie, care fixează începerea negocierilor de aderare. În spatele acestor eforturi de modernizare a R. Moldova stau mii de oameni din instituțiile statului și munca fiecăruia dintre ei are un impact crucial asupra obiectivului nostru de țară - să pregătim R. Moldova pentru aderare până în 2030”, a menționat Maia Sandu.Potrivit șefei statului, R. Moldova - membră a Uniunii Europene - este „singura cale de dezvoltare prin care va fi asigurată pacea, bunăstarea și o viață mai bună pentru toți cetățenii noștri”.

„La referendumul din toamnă, poporul R. Moldova va decide dacă anume aceasta este direcția de dezvoltare a statului și moștenirea pe care o lăsăm generațiilor următoare. Îi mulțumesc Guvernului pentru munca depusă și îi urez succes delegației noastre care va reprezenta R. Moldova la Luxemburg, la lansarea oficială a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană”, a conchis Maia Sandu.

Amintim că R. Moldova a depus, pe 3 martie 2022, cererea de aderare la Uniunea Europeană, iar pe 23 iunie 2022 a obținut statutul de țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană. Ulterior, pe 14 decembrie 2023, Consiliul European a decis să deschidă negocierile de aderare la Uniunea Europeană cu R. Moldova. Actualmente, R. Moldova se află în plin proces de evaluare a gradului de conformitate a legislației naționale cu cea a Uniunii Europene, o primă etapă pentru aderarea statului nostru la UE.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md