10:17:42 26.02.2024
Stiri

Iurie Leancă și-a creat BLOC. Vezi cu cine s-a aliat

Politică 15.04.2015 14:06 Vizualizări2299 Autor: Ziarul National
Iurie Leancă și-a creat BLOC. Vezi cu cine s-a aliat


Grupul de inițiativă pentru crearea Partidului Popular European din Moldova, condus de fostul premier Iurie Leancă, anunță că va participa la alegerile locale din 14 iunie în cadrul unui bloc politic pe care îl va forma cu Partidul Liberal Reformator, Partidul Acțiunea Democratică și Partidul Democrația Acasă.

Noul bloc va avea denumirea „Platforma Popular Europeană Iurie Leancă”.

„A fost propunerea colegilor de a include în denumirea blocului și numele meu. Acest lucru s-a făcut pentru ca identificarea cu noul proiect să se facă mai ușoară. Inițial, nu am agreat această propunere, însă timpul scurt pe care îl avem pentru promovarea numelui blocului nostru ne obligă să găsim cele mai eficiente soluții, astfel încât alegătorii să poată identifica ușor numele partidului nostru în buletinul de vot”, a explicat Iurie Leancă, într-o conferință de presă, precizând că în zilele viitoare se va purcede la formarea listelor de candidați.

Fostul prim-ministru al R. Moldova a declarat că el nu își va înainta candidatura pentru fotoliul de primar al mun. Chișinău.

Precizăm că, la ultimele alegeri parlamentare, Partidul Liberal Reformator a acumulat 1,56%, Partidul Democrația Acasă – 0,15%, iar Partidul Acțiunea Democratică – 0,16%.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md