22:11:01 30.05.2020
 
Stiri

Istoricul Gheorghe Cojocaru crede că alegerile anticipate nu vor schimba esențial configurația Parlamentului și va trebui, oricum, de așezat la masa negocierilor: „Și-ar dori să mai încerce o dată marea cu degetul”

Politică 24.05.2019 08:30 Vizualizări995 Autor: Ziarul National
Istoricul Gheorghe Cojocaru crede că alegerile anticipate nu vor schimba esențial configurația Parlamentului și va trebui, oricum, de așezat la masa negocierilor: „Și-ar dori să mai încerce o dată marea cu degetul” Facebook


Istoricul Gheorghe Cojocaru crede că oamenilor nu le stă gândul la protestele anunțate de liderul PPDA, Andrei Năstase, ci mai degrabă vor să le fie rezolvate problemele, inclusiv cele care țin de majorarea prețurilor la carburanți, legume etc.

„Da, în situația în care s-a ajuns, în disperare de cauză probabil, cei de la „ACUM” ar putea să protesteze și împotriva socialiștilor, și împotriva democraților, și cu același succes chiar și împotriva propriei lor identități politice. Declanșarea unor acțiuni de protest, după cum s-a anunțat, împotriva „celor care paralizează activitatea Parlamentului”, adică, probabil, tocmai împotriva celor cu care ar vrea să se asocieze (PSRM n.r.) pentru a demola oligarhia și statul capturat, ar fi o premieră absolută sub soarele politic basarabean”, a declarat Cojocaru într-un interviu pentru Europa Liberă.

Citește și: Sesiunea SPECIALĂ a Parlamentului, anunțată de „ACUM”, s-a încheiat fără să înceapă. „Să ne pregătim de ample acțiuni de PROTEST”

Potrivit lui, logica acestor îndemnuri sau amenințări cu proteste împotriva unor fracțiuni parlamentare scapă cetățeanului simplu, care stă mai curând cu gândul la leul care galopează și la prețurile la carburanți care au luat-o razna în ultima vreme.

Citește și: Nicolae Negru, despre PROTESTELE anunțate de Năstase: „Lumea să iasă în stradă să ceară ce? Ca PSRM să facă alianță cu Blocul „ACUM”? Apelul pare mai stupid ca alte dăți”

Gheorghe Cojocaru crede că toți actorii politici sunt conștienți că alegerile anticipate nu vor schimba esențial configurația Parlamentului și va trebui, oricum, de așezat la masa negocierilor. Doar că cei implicați, prin declanșarea anticipatelor, caută scuze pentru eventuale concubinaje politice.

„În lipsa încrederii ca și a disponibilității de compromis și chiar de sacrificiu, între cei trei actori cu reprezentare parlamentară – socialiștii, democrații și cei din Blocul „ACUM” –, aceștia, dar mai ales formațiunile care au rămas în afara pragului electoral și-ar dori să mai încerce o dată marea cu degetul. Nefiind pregătiți astăzi pentru a face un pas unii în întâmpinarea altora, se speră, probabil, că un nou scrutin, eventual cu aceleași rezultate, le-ar oferi scuzele de rigoare în ochii proprii și ai electoratului, pentru a încheia cele mai imposibile concubinaje politice. Astfel, ceea ce nu se poate din prima dată se va face mai ușor la o a doua încercare, dacă se va ajunge până acolo, numai că aceste scuze vor avea un cost social și politic dificil de anticipat”, a conchis acesta.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md