17:49:14 25.09.2022
Stiri

Dodon vrea să RENUNȚE la coaliția cu PD? „Dacă PD vrea să iasă din acest guvern, nu are decât să o facă. Eu sunt convins că acest guvern va continua mai departe. Se vor găsi suficiente voturi în Parlament pentru a susține inițiativele acestui guvern”

Actualitate 18.09.2020 12:13 Vizualizări2376 Autor: Ziarul National
Dodon vrea să RENUNȚE la coaliția cu PD? „Dacă PD vrea să iasă din acest guvern, nu are decât să o facă. Eu sunt convins că acest guvern va continua mai departe. Se vor găsi suficiente voturi în Parlament pentru a susține inițiativele acestui guvern”


Partidul Democrat (PD) poate să părăsească coaliția de guvernare dacă dorește, dar asta nu înseamnă că actualul guvern își va da demisia sau va fi demis, susține președintele Igor Dodon, adăugând că va găsi „suficiente voturi în Parlament” pentru a susține inițiativele Executivului Chicu.

Potrivit lui Dodon, în ultimele luni ponderea PD în coaliția de guvernare s-a redus semnificativ, iar din cauza plecărilor nu mai există o majoritate parlamentară.

„Coaliția între PSRM și PD există. Este un acord de coaliție semnat în luna martie. Da, atunci ponderea în această coaliție era diferită. Socialiștii aveau 36-37 de deputați, iar democrații 21-23. Acum ei au de două ori mai puțin. Nu cred că vom face careva schimbări la acest acord în timpul apropiat. Noi, socialiștii, suntem parteneri onești, chiar dacă unii ne provoacă și doresc reconfigurări. Poate au dreptate, deoarece această coaliție nu mai are 51 de voturi. Avea anterior peste 60 de voturi... De la socialiști nu a plecat nimeni, de la PD au plecat. La această etapă eu nu văd premise pentru a fi finalizată această colaborare. Trebuie să asigurăm stabilitatea guvernării în această perioadă dificilă. Avem COVID, avem secetă și, dacă mai punem și criza politică...”, a declarat astăzi Dodon.

Șeful statului promite că, după alegerile prezidențiale, se va lua o decizie privind viitorul coaliției de guvernare, dar dacă PD vrea să-și retragă miniștrii din Guvernul Chicu, atunci nu au decât să o facă.

„După prezidențiale trebuie să luăm o decizie. Poziția mea este că Parlamentul trebuie dizolvat și trebuie să mergem la alegeri anticipate. Dar decizia o luăm după prezidențiale. Acum ne trebuie un guvern funcțional. Guvernul finalizează negocierile privind acordul de împrumut cu Federația Rusă. Dacă pleacă în demisie sau e demis, atunci nu mai poate fi semnat acest acord. Nu pot continua și pregătirile pentru programul cu FMI.

Noi trebuie să menținem stabilitatea. Dacă cineva vrea să iasă din acest guvern, mă refer la PD, nu are decât să o facă. Eu sunt ferm convins că acest executiv va continua mai departe ca guvern minoritar. Se vor găsi suficiente voturi în Parlament pentru a susține inițiativele acestui Guvern”, a dat asigurări Igor Dodon, fără a detalia cine va vota alături de socialiști.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.09.2022 09:04 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un test pentru intel...

21.09.2022 13:53 Ziarul National Nicolae Negru, despre zăngănitul arme...

19.09.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șor își scoate din n...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md