03:21:21 27.05.2024
Stiri

Ion Ceban, CONTESTAT de un deputat PSRM. „Tariful la apă și canalizare s-a DUBLAT. Sincer, cred că au decis să aplice lovitura de grație cetățenilor”

Actualitate 25.11.2022 15:58 Vizualizări4023 Autor: Ziarul National
Ion Ceban, CONTESTAT de un deputat PSRM. „Tariful la apă și canalizare s-a DUBLAT. Sincer, cred că au decis să aplice lovitura de grație cetățenilor”


Deputatul socialist Bogdat Țîrdea, unul dintre apropiații lui Igor Dodon, a lansat critici la adresa primarului general, Ion Ceban, dar și a celor 20 de consilieri socialiști, care au votat astăzi pentru majorarea până la 24 de lei a tarifului la apă și canalizare.

Țîrdea a comentat această majorare de tarif într-o postare pe Telegram, însă fără a menționa că a fost operată de colegii săi socialiști din Consiliul Municipal Chișinău.

Citește și: Consilierii SOCIALIȘTI și COMUNIȘTI au aprobat MAJORAREA până la 24 de lei a tarifului la apă și canalizare în Chișinău. Decizia ar fi ILEGALĂ: „Acest vot urmează a fi contestat pe toată căile legale”

Pentru a inocula ideea că actuala guvernare s-ar face vinovată de dublarea tarifelor din Chișinău, Țîrdea a publicat un video cu cetățenii R. Moldova din diasporă, care s-au prins într-o horă în cadrul alegerilor prezidențiale din 2020.

Citește și: VIDEO // Ion Ceban s-a RĂSTIT și a AMENINȚAT consilierii municipali, care au fost împotriva dublării tarifului la apă. Edilul spune că-și asumă că cetățenii vor plăti cu pe 13 lei mai mult pentru apă: „Eu nu sunt contra populației”

„Noi scumpiri. Tariful la apă și canalizare s-a majorat la 24 de lei, adică de două ori mai mult decât plătim acum. Sincer, cred că au decis să aplice lovitura de grație cetățenilor. Așa de tare vreau să dansezi și să bat din palme alături de diasporă”, a scris Țîrdea.

De menționat că, astăzi, 26 de consilieri municipali: PSRM - 20; PCRM – 1, Partidul Unității Naționale - 1, PSDE- 1 și consilierii neafiliați - Aliona Mandati, Ala Tîșcul și și Valentin Cebotari au votat pentru majorarea până la 24 de lei a tarifului la apă și canalizare, la solicitarea primarului Ion Ceban, care a spus că „își asumă” decizia.

PAS a anunțat că această majorare de tarif ar fi ilegală, deoarece ține de competența Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, și a anunțat că va ataca decizia în instanță.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md