„I am Paul Walker”, un film care ne îndeamnă să căutăm ADEVĂRATA VALOARE a vieții
Ironia vieții a făcut ca Paul Walker să își găsească sfârșitul pe 30 noiembrie 2013, într-un accident de mașină, produs din cauza vitezei excesive. Prietenii și apropiații și-l vor aminti mereu cu zâmbetul larg pe buze, turând motoarele mașinilor puternice.
În memoria îndrăgitului actor, Virgil Films lansează pe DVD versiunea completă a documentarului „I am Paul Walker”, sub regia lui Adrian Buitenhuis. Adrian Buitenhuisi are în palmares și filme despre nume ca Heath Ledger, Muhammad Ali și Chris Farley.
Versiunea de pe DVD este cu aproximativ 30 de minute mai lungă decât versiunea lansată în cinematografele din SUA pe 11 august 2018. Familia acestuia (părinții Paul Walker Sr. și Cheryl Walker, frații Cody Walker și Caleb Walker, surorile Ashlie Walker și Amie Walker, dar și fiica lui, Meadow Walker, în vârstă de 19 ani) apare în acest documentar pentru a vorbi despre viața alături de actor și cele mai plăcute amintiri pe care ei le au despre el. Fanii lui Paul Walker vor putea urmări de asemenea interviurile oferite de colegii săi din seria „Fast&Furious”.
Filmul ne oferă o perspectivă profundă asupra vieții unui sud-californian optimist și asupra încercărilor sale de a-și găsi echilibrul între celebritate și viața de familie. „I am Paul Walker” este un documentar care ne îndeamnă să-l privim pe Paul Walker dincolo de sticlă și de ecranul unui calculator. Documentarul este realizat exclusiv din interviuri oferite din inimă de prietenii și de familia sa, și ne prezintă un Paul Walker sincer, calm, optimist, altruist, generos. Imaginile de arhivă și din copilăria sa îi vor face pe fani să savureze fiecare minut din film.
Cu o narațiune simplă, liniară, documentarul urmărește modul în care actorul a transpus valorile personale în drumul său spre succes. Paul Walker era un om căruia îi păsa de ceilalți. De aceea a întemeiat Reach Out Worldwide, o fundație de ajutorare a victimelor cataclismelor naturale. Îi păsa și de animale, după cum mărturisește sora sa, Ashley Walker. „Avea grijă de oameni și nu-l mai interesa persoana sa”, spune ea.
Pentru că a copilărit pe malul oceanului, Paul Walker a început să fie atras de lumea apelor încă din școala primară. Nu degeaba a ales să studieze biologia marină, în speță rechinii. Era și un practicant al sporturilor pe apă, adică surfing, navigație și scufundări, dar totul a fost dus la un nou nivel când a decis să se implice activ în protejarea rechinilor și a speciilor rare de pești.
Deși a jucat în mai multe seriale în anii ‘80, Paul a debutat în filme cu pelicula „Monster in the Closet” din 1986. Rolurile mici au fost înlocuite în 1998, când a avut un rol important în filmul „Meet the Deedles”, urmat de rolul secundar din „Pleasantville” și alte filme precum „Varsity Blues”, „She’s All That” și „The Skulls”.
După rolul lui Brian O’Connor din „Fast and Furious”, lansat în 2001, cariera lui Paul Walker a explodat. Au urmat multe filme în care a avut roluri principale, dar și producții pentru care a fost regizor și producător. Până la vârsta de 40 de ani, Paul Walker a jucat în 42 de filme.
Actorul era și un adevărat familist. Devine tătic în anul 1999, după ce iubita sa de la acea vreme, Rebecca Soteros, îi naște o fetiță, pe care au numit-o Meadow. După ce s-au despărțit, vreme de 13 ani, fata lor locuiește cu mama sa în Hawaii. În 2012, din cauza că Rebecca avea probleme cu alcoolul, Paul a decis ca Meadow să vină să locuiască împreună cu el în California. Acum, Meadow are 20 de ani și e bucățică ruptă din tatăl ei, dar și singura moștenitoare a averii de peste 25 de milioane de dolari lăsată în urmă de Paul Walker.
Succesul nu i-a luat mințile! De admirat. Paul Walker nu a consumat droguri, nu a avut probleme serioase cu legea, nu a mers niciodată la dezintoxicare. Singurul lui viciu era adrenalina!
Paul Walker avea proiecte mărețe, pe care din nefericire nu le-a mai putut duce mai departe. A reușit însă să ne facă să căutăm perspective pe care să le explorăm la maximum. Trebuie doar să facem ca acțiunile noastre să conteze pe măsură ce încercăm să adăugăm valoare vieții noastre.
Sursa: tabu.ro
FOTO // Secția anestezie și terapie intensivă de la Spitalul raional Cahul, reparată capital și dotată cu echipamente de ultimă oră
Circa 400 de profesori din școlile cu predare în limbile minorităților naționale își vor îmbunătăți competențele de cunoaștere a limbii române. MEC a lansat un program de formare lingvistică
Opt MINIȘTRI de Externe din formatul Nordic-Baltic 8 vin la Chișinău săptămâna viitoare