04:23:48 27.11.2020
 
Stiri

Harunjen anunță SCHIMBĂRI la Procuratură începând cu 1 ianuarie 2017

Social 27.12.2016 11:00 Vizualizări2238 Autor: Ziarul National
Harunjen anunță SCHIMBĂRI la Procuratură începând cu 1 ianuarie 2017


Începând din luna ianuarie 2017, procuraturile din municipiul Chișinău vor fuziona într-o singură instituție - Procuratura mun. Chișinău.

Procurorul general, Eduard Harunjen, a declarat, astăzi, într-o conferință de presă, că aceasta va fi cea mai mare procuratură teritorială din R. Moldova, întrucât va avea 180 de angajați și 66 de asistenți.

Deși numărul de procurori rămâne practic același, noutatea acestei schimbări, prevăzută în noua Lege a Procuraturii, constă în reducerea cu 10 unități a procurorilor ierarhic superiori, fiind vorba de actualii adjuncți ai procuraturilor din sectoarele capitalei care vor deveni simpli procurori.

Procurorul Igor Popa a declarat în cadrul aceluiași eveniment că actuații șefi ai procuraturilor de sector vor deveni adjuncții procurorului mun. Chișinău, cinci la număr, și vor activa până la sfârșitul mandatului lor. Ulterior, Consiliul Superior al Procurorilor va organiza concurs pentru aceste funcții.

Cetățenii vor apela la procurori exact ca până acum - în sectoare, unde vor fi păstrate oficiile teritoriale. Oficiul principal situat pe str. Armenească va dirija direct activitatea celor cinci subdiviziuni din sectoare și va institui o practică unică pe tot teritoriul capitalei în ce privește procedurile procesual-penale, lucru care nu se întâmpla până acum.

Popa a mai spus că, în condițiile noii legi, procurorii vor avea o mai mare independență și vor putea fi create grupe de procurori care vor investiga anumite infracțiuni.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.11.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Noii neutraliști

20.11.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // (Auto)amăgire, suspi...

16.11.2020 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a pierdut Dodon,...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Guvernul Chicu trebuie să-și continue activitatea și după ce Maia Sandu a câștigat funcția de președinte al R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md