14:57:12 29.02.2020
 
Stiri

FOTO // Ex-procurorul Harunjen și-a lăsat BARBĂ, după ce a demisionat. Acesta a explicat de ce procurorii nu au continuat urmărirea penală privind ilegalitățile care s-ar fi comis în privința concesionării Aeroportului Internațional Chișinău

Social 20.09.2019 14:21 Vizualizări3034 Autor: Ziarul National
FOTO // Ex-procurorul Harunjen și-a lăsat BARBĂ, după ce a demisionat. Acesta a explicat de ce procurorii nu au continuat urmărirea penală privind ilegalitățile care s-ar fi comis în privința concesionării Aeroportului Internațional Chișinău


Fostul procuror general, Eduard Harunjen, recunoaște că în 2014 a fost pornit un dosar penal privind ilegalitățile care s-ar fi comis în privința concesionării Aeroportului Internațional Chișinău, însă spune că nu procurorii sunt cei care ar fi tărăgănat avansarea acestui dosar.

Potrivit lui Harunjen, una dintre părțile interesate a contestat în instanță ordonanța de începere a urmării penale, iar judecătorul de instrucție a anulat-o.

Citește și: Precizările PROCURATURII: Cebotari este cercetat în cauzele penale privind preluarea controlului asupra Aeroportului, alături de Petru Jardan, Ilan Șor și alții

Harunjen, care s-a prezentat astăzi la Parlament pentru a fi audiat de Comisia de anchetă „pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de PD prin intermediul Curții Constituționale și al Procuraturii Generale”, a declarat că a urmărit ședința de ieri a Parlamentului, în cadrul căreia a fost ridicată imunitatea lui Vlad Cebotari.

Citește și: Procurorul general Eduard Harunjen și-a anunțat DEMISIA: „S-a ajuns la agresare fizică a procurorilor în plină stradă ziua în amiaza mare, la devastarea și incendierea sediilor procuraturii, la amenințări cu răfuială...”

„După ce am urmărit ședința Parlamentului, am încercat să mă documentez de la colegi… Am înțeles că, într-adevăr, în 2014 a fost pornită o cauză penală (privind concesionarea AIC n.r.). Dar imediat, una dintre părțile interesate a contestat ordonanța de începere a urmăririi penale. Judecătorul de instrucție a decis să anuleze acea ordonanță. Deci, eu nu cunosc motivul de ce această ordonanță a fost anulată. Probabil, instanța a decis că s-a încălcat dreptul unei părți în procesul de începere a urmăririi penale”, a declarat Harunjen pentru Unimedia.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.02.2020 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Dodon se arunc...

24.02.2020 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // 100 de zile cu Guver...

21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md