FOTO // Ex-procurorul Harunjen și-a lăsat BARBĂ, după ce a demisionat. Acesta a explicat de ce procurorii nu au continuat urmărirea penală privind ilegalitățile care s-ar fi comis în privința concesionării Aeroportului Internațional Chișinău
Fostul procuror general, Eduard Harunjen, recunoaște că în 2014 a fost pornit un dosar penal privind ilegalitățile care s-ar fi comis în privința concesionării Aeroportului Internațional Chișinău, însă spune că nu procurorii sunt cei care ar fi tărăgănat avansarea acestui dosar.
Potrivit lui Harunjen, una dintre părțile interesate a contestat în instanță ordonanța de începere a urmării penale, iar judecătorul de instrucție a anulat-o.
Harunjen, care s-a prezentat astăzi la Parlament pentru a fi audiat de Comisia de anchetă „pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de PD prin intermediul Curții Constituționale și al Procuraturii Generale”, a declarat că a urmărit ședința de ieri a Parlamentului, în cadrul căreia a fost ridicată imunitatea lui Vlad Cebotari.
„După ce am urmărit ședința Parlamentului, am încercat să mă documentez de la colegi… Am înțeles că, într-adevăr, în 2014 a fost pornită o cauză penală (privind concesionarea AIC n.r.). Dar imediat, una dintre părțile interesate a contestat ordonanța de începere a urmăririi penale. Judecătorul de instrucție a decis să anuleze acea ordonanță. Deci, eu nu cunosc motivul de ce această ordonanță a fost anulată. Probabil, instanța a decis că s-a încălcat dreptul unei părți în procesul de începere a urmăririi penale”, a declarat Harunjen pentru Unimedia.
VIDEO // Un nou atac armat în Sydney. Patru persoane au fost înjunghiate într-o biserică, în timpul slujbei. Momentul, transmis LIVE
Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de măsline? Nici nu-ţi imaginezi
Marina Tauber oferă DETALII despre mitingul de duminică. Deputata infirmă că s-ar pregăti destabilizări: „Va fi o acțiune pașnică. Protestele, mitingurile sunt acțiuni democratice”